![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, oto mój fragment kodu:
Potrzebuję wyrównać paski <input> do prawej strony. Gdy biorę wszystko w znacznik <center> wyrównuje mi do całej długości linijki czyli w tym przypadku do "Gatunek" + pasek input. "Data premiery" jest dłuższy od "Gatunku" w rezultacie czego NIe mogę uzyskać jednolitego wyrównania. Wnioskuję że trzeba wyrównać sam pasek <input> do prawej strony, tylko nie wiem jak to zrobić. W przypadku zdjęć ustawiałem na tej zasadzie:
Niestety w tym przypadku to nie nie działa. Proszę o pomoc ![]() Z góry dziękuję ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Może pora się CSS nauczyć?
A odpowiedź na pytanie: float. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest przedszkole więc cały czas się uczę
![]() dzięki za odp ![]() PS. a czy mógłby mi ktoś podać jakiś przykład, bo chciałem aby tekst był na środku strony ale żeby ustawić to wyrównaniem do lewej strony ![]() Ten post edytował Dax13 23.06.2009, 14:44:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Try
<input style="float: right;" /> -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Ok, dzięki, ale mi chodzi o to żeby pasek input był oddalony o 50% od prawej strony. Czy da się tak zrobić?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 38 Dołączył: 24.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Kod float:right; margin:0 50% 0 0; ps. Tag tematu php nie ma nic wspólnego z php : ) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ok, dzięki, o to mi chodziło.
![]() Wiem że to już nie na temat, ale może mi ktoś powiedzieć dlaczego pasek input przeniosło mi do następnej linijki jak na screenie: ![]() I czy ktoś mi podpowie jak zrobić aby napis produkcja znajdował się z lewej strony paska? ![]() EDIT: Oto fragment kodu: Kod <div id= "film1">
<strong>Produkcja: </strong><input type="text" size="30" maxlength="36" name=Produkcja value="" style="float:right; margin:0 50% 0 0;"><br> <strong>Gatunek: </strong><input type="text" size="30" maxlength="36" name=Gatunek value=""><br> <strong>Data premiery: </strong><input type="text" size="30" maxlength="36" name=Data premiery value=""><br> <strong>Reżyseria: </strong><input type="text" size="30" maxlength="36" name=Rezyseria value=""><br> <strong>Scenariusz: </strong><input type="text" size="30" maxlength="36" name=Scenariusz value=""><br> <strong>Czas trwania: </strong><input type="text" size="30" maxlength="36" name=Czas trwania value=""><br> </div><br> Ten post edytował Dax13 23.06.2009, 15:20:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ehh kolego tak jak erix powiedział podstawy HTML. Zrób to na tabelkach - łatwo i ładniej będzie to wyglądać.
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Wyskoczył normalnie jak Filip z konopii... Czy formularz, to dane tabelaryczne? Nie:
http://osiolki.net/tabelki -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ale czy nie ładniej wtedy się prezentują te inputy i text? Ładniej. Ale skoro koleś nie zna CSS poco mu divami głowę zawracać?
Ten post edytował MateuszScirka 23.06.2009, 19:29:03 -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Po to, żeby nie myślał tak, jak Ty.
Wyświetlanie tabelkowie via CSS - bardzo proszę - ale nie tabelki. Są listy wyliczeniowe i można wszystko ładnie oprawić, choćby definicyjną. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Nie mam pojęcia o czym mówicie. Prawda jest taka że nie mam zielonego pojęcia o programowaniu w html. Tydzień temu jeszcze nie wiedziałem jeszcze nic o HTML.
Nie każdy musi się znać na wszystkim... ja akurat nie mam zainteresowania do HTML i PHP. Robię ten skrypt tylko dlatego że ktoś mnie o to poprosił i chcę to skończyć jak najszybciej. Mam na to jeszcze tydzień i widzę że się nie wyrobie... ![]() Wystarczyło mi podać tylko jeden przykład z rozwiązaniem zamiast pisać tyle postów, a dalej jakoś bym sobie poradził... |
|
|
![]()
|
|
Skoro i tak nie interesujesz sie tym to prosze
I tak nie wiem co ty chcesz z tym zrobic bo w tym jest straszny balagan, np daj cudzyslowy wartosciom atrybutow name w inputach Ale wazne ze probujesz Ten post edytował MateuszScirka 23.06.2009, 22:16:46 -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
OGROMNE DZIĘKI. Ratujesz mi życie
![]() Jeszcze raz dziękuję! ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:11 |