![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Czy znacie jakieś strony na których można podszywać się pod Googlebota? ps: Wiem, że jeśli tutaj się pojawią to w większości webmasterzy poprawią swój kod;P |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Że co...?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Firefox:
Narzędzia -> Dodatki Popierz Dodatki -> szukaj: User Agent Znajdujesz: User Agent Switcher Pobieramy/Instalujemy Restart przeglądarki Super, to jedno już mamy, tylko co by tu teraz wpisać? Google.pl -> "user agent wikipedia" [szczęśliwy traf] Ctrl+F i szukamy w FIREFOXie na stronie Wikipedii "googlebot" Kod Googlebot/2.1 (+http://www.googlebot.com/bot.html) - Googlebot, robot wyszukiwarki Google To już wiemy jak wygląda, ale szczęśliwie tak się składa że w naszej wtyczke do fx'a już jest. To Narzedzia -> Def.. User Agent -> Search Bot -> Googlebot I już, w przeglądarce wchodzisz jako googlebot na stronę. Jak byś nie znalazł: User Agent Switcher: https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/59?src=api Wikipedia: http://pl.wikipedia.org/wiki/User_agent |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@erix
Możesz coś więcej powiedzieć/o coś więcej zapytać? @hwao Nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Pozatym sposób, który podałeś nie zbyt mi się podoba;P Jest inny. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie odpowiedziałeś na moje pytanie. ~hwao odpowiedział wzorowo i wyczerpująco na Twoje pytanie. Jeśli chcesz wybrzydzać to następnym razem za przeproszeniem rusz 4 litery i poszukaj sam.Pozatym sposób, który podałeś nie zbyt mi się podoba;P Jest inny. http://lmgtfy.com/?q=googlebot+proxy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 6 Dołączył: 15.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie odpowiedział na pytanie. Odpowiedź w ogóle nie dotyczyła pytania. Użytkownik pytał się GDZIE (na jakiej stronie), może ów trick zadziałać
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Owszem, odpowiedział:
Cytat Jak byś nie znalazł: User Agent Switcher: https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/59?src=api Wikipedia: http://pl.wikipedia.org/wiki/User_agent Cytat Czy znacie jakieś strony na których można podszywać się pod Googlebota? No teraz zajarzyłem. Można coś takiego osiągnąć korzystając z Proxomitrona. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
@erix
Nie JAK tylko GDZIE Nie wiem dlaczego mnie nie rozumiecie ![]() Chcę, żebyście mi podali konkretne adresy stron, na których jeśli wejdę jako Googlebot to będe miał większe możliwości niż jakbym wszedł jako Firefox/{$ver}. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Nie wiem dlaczego mnie nie rozumiecie Cytat Czy znacie jakieś strony na których można podszywać się pod Googlebota? Jakie pytanie, taka odpowiedź. A wątpliwe, żebyś na takie strony trafił, gdyż byłoby to cloackingiem, czego się unika. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę, żebyście mi podali konkretne adresy stron, na których jeśli wejdę jako Googlebot to będe miał większe możliwości niż jakbym wszedł jako Firefox/{$ver}. A ja poproszę 3 adresy stron podatnych na SqlInjection. Najlepiej takich, żebym mógł sobie kupić za darmo TV LCD 52".
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uw-team.org, pierwsza lepsza z brzegu, masz swoje inne od innych użytkowników uprawnienia Googlebota. Można spytać po co Ci to?
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dostałeś już, chłopie, odpowiedź na swoje pytanie. Jeśli chodzi o konkretną stronę, to sam możesz sobie taką zrobić chociażby w php. Wysyłasz odpowiednie nagłówki, pobierasz zawartość docelowej strony i już.
-------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
Zapomniałeś dodać: dostajesz filtr w Google. [;
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Zapewne wielu z was korzysta z idg.pl.
Tam testy były dostępne "tylko" po wysłaniu sms. Kiedyś zorientowałem się, że można mieć pełny dostęp wchodząc jako Googlebot. Piszę o tym tylko dlatego, że ostatnio wszystko jest dostępne dla każdego. Dzięki temu mogłem sobie poczytać to i owo za free. To jest powód dla którego chcę mieć adresy takich stronek -> bo będę mógł mieć coś ciekawego na nich za free |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To lepiej korzystać z cache google'a a z google customize do FX'a to nawet można sprawić że wyniki google będą linkami do cache'a
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne wielu z was korzysta z idg.pl. Tam testy były dostępne "tylko" po wysłaniu sms. Kiedyś zorientowałem się, że można mieć pełny dostęp wchodząc jako Googlebot. Piszę o tym tylko dlatego, że ostatnio wszystko jest dostępne dla każdego. Dzięki temu mogłem sobie poczytać to i owo za free. To jest powód dla którego chcę mieć adresy takich stronek -> bo będę mógł mieć coś ciekawego na nich za free Nie po to dają dostęp SMS, żebyś Ty wchodził do nich bez niego. -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Nie po to dają dostęp SMS, żebyś Ty wchodził do nich bez niego. Zgadzam się z Tobą, miałem nawet napisać to samo. Ale po chwili pomyślałem sobie - kurde, a czy używanie AdBlock'a nie jest tym samym? Przecież po to serwisy zamieszczają reklamy, żeby czerpać z nich zyski, a AdBlock pozbawia ich tej możliwości.
Ten post edytował sowiq 24.06.2009, 09:19:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Dokładnie jak mówią Panowie, zamykam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:57 |