![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, niedawno potanowiłem zmierzyć się z Doctrine i sprawdzić jak działa z symfony. I już na samym poczatku rozczarowania napotkałem kilka problemów. (Stary dobry propel jakos nigdy mnie nie zawdzodził) Łatwo sie nie chce poddać, wiec póki co nie zamierzam składac broni. Mam pytanie dotyczące sposobu wyciągania z obiektu sfForm (i jego podklas) informacji jaki zostały dodane w formularzu w wersji językowej powiedzmy 'pl'.
Co mam: Formularz wygenerowany w wersji dwujęzycznej 'pl' i 'en'. W polach formularza należących do wersji językowych moge uploadować pliki i zrobiłem to tak w metodzie configure dla XxxForm
W powstałym obiekcie XxxForm w metodzie doSave chce sie dostać do pola form['pl']['img_thumb'] niestety nie potrafie tego osiągnąć. Udało mi się dostać poprzez
do Obietu XxxForm_i18n ale nie potrafie dalej z niego wyciągnąć interesującego mnie pola 'img_thumb' (getValue(pole) nie działa na tym obiekcie). Ma ktoś rozwiązanie do tego problemu? Ten post edytował sticker 22.06.2009, 20:45:33 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 24 Dołączył: 18.01.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował Pr0100 23.06.2009, 01:39:34 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za pomoc, tym razem widzi pole ale stwierdza że jest puste. Samo print_r(..Translate['pl']) podaje że w obiekcie są ustawione te zmienne. Jakiś inny hint ?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:10 |