Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> eZ publish - sklep, jak ogarnąć
Dzik
post 22.06.2009, 20:38:47
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, musze zrobić stronę dla firmy i akurat idealny do tego wydawał się eZ publish... Po odpaleniu tego w swoim warsztacie - pierwsze co wtf? Wiele rzeczy mnie tam nurtuje, ale jak na razie próbuje ogarnąć szablony. Gdzie, co, jak - znalazłem folder design/standard - masakra, no ale ok coś mam, zmieniam na próbę, na stronie zero reakcji... no... Niech mi ktoś ładnie wytłumaczy jak ładnie pociętego layouta wdrożyć w to coś?

Ten post edytował Dzik 23.06.2009, 13:49:30
Go to the top of the page
+Quote Post
wookieb
post 22.06.2009, 20:52:09
Post #2

Grupa: Moderatorzy

Wybrałeś niestety bardzo ciężkiego cms-a. Bez porządnego przyłożenia się do jego manuala nic nie zrobisz

Pamiętaj, że EZ ma własny system szablonów. Dodatkowo po dokonaniu zmiany raczej trzeba czyścic cache (o ile nie ustawisz autoczyszczenia, którego nie pamiętam gdzie się ustawia)

--------------------
+Quote Post
Dzik
post 23.06.2009, 13:48:40
Post #3

-----

Dobra inna sprawa - sklep. Narazie sie w tym nie bawilem, ale dobrzy by juz bylo wiedziec na czym stoje. Czy ten sklep sie nada do sprzedazy hurtowej? Tzn. zalezy mi na takim czyms, ze produkt bedzie wyświetlany w cenie za pojedyncza sztuke, a zawsze jak sa pola wyboru z iloscia towaru to byloby skrzynka, paleta itp.. i cena obok za to... Do tego zalezy mi aby nie wszyscy mieli dostep do sklepu, tylko wybrani uzytkownicy, ktorym nadam takie prawo... istnieje w Ez taka mozlwosc czy bez przerobek sie nie obejdzie? Normalnie sam bym sobie to napisal, ale w tym czyms to masakra...
+Quote Post
osl
post 23.06.2009, 13:56:48
Post #4

-----

eZP łatwe nie jest. I nie wiem, czy jest odpowiedni do tego zadania, moduł sklepu miejscami kuleje.
Co do cen, zależy jak sobie poskładasz ContentClass produktu. Możliwości są ogromne.
Co do uprawnień, w eZP to bajka winksmiley.jpg możesz zdziałać bardzo dużo.
Jednak jak zaczynasz z tym CMSem, przygotuj się na wertowanie dokumentacji (czytaj komentarze, czasem naprawde warto winksmiley.jpg ). No i może się zdarzyć, że będziesz musiał do kodu źródłowego zajrzeć...

P.S. a nie myślałeś to jakimś stricte sklepie, np. Magento? łatwe to nie jest, ale ilość opcji tam powala smile.gif
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 17.06.2025 - 14:39