![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 2 Dołączył: 30.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę zrobić coś takiego że np. mam sobie stronę z newsami i że jeżeli na jednej stronie będą się znajdowały trzy wpisy to tworzy stronę o nr 2 i tam ją zapisuje podobnie jak jest na forach, kiedyś widziałem podobny temat, ale nie mogę znaleść czy ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w dziale klasy masz klase stronnicowania, popatrz w jej kod
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Zlicz wszystkie newsy w bazie i podziel przez ilość newsów na strone
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 2 Dołączył: 30.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zliczanie to chyba było by ciężki oto przykładowy wpis(wpisy umieszczam w pliku txt)
Kod <div class="header">Dodany przez:Administrator</div>
<div class="title">tytuł</div> <div class="content">treść artykułu</div> <div class="date">data dodania</div> <hr size="1" class="line"> -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
albo daj to w baze
![]() albo rozdzielaj wpisy czymś ala <!---page break--> potem explode i count() |
|
|
![]()
|
|
No to może coś takiego
Czy mógłby mi ktoś podać jakiś przykład na ktorym mógłbym się oprzeć lub linka do pomocnego tematu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 1 Dołączył: 19.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tresc pliku:
Autor:xyz Temat:test Tresc: Przykladowy news <--> Autor:xyz Temat:test2 Tresc: Przykladowy drugi news
Nie wiem czy to dokładnie o to Ci chodziło, na stronie teraz bedziesz musiał zrobić coś ala 1|2|3|4 (a ilość tego będzie zależne oczywiście od zmiennej $ileStron). Po kliknięciu w np. 2 nastąpi przesłanie zmiennej $i która będzie miała $i=2, najlepiej zrobić to chyba GET-em. Czyli każdy z tych liczb "1|2|3..." bedzie linkiem i np 2 bedzie miała url index.php?i=2. Edit: dodalem fora ktora to wypisuje, nie wiem czy to o to chodziło? Ten post edytował Derw 23.06.2009, 13:30:20 |
|
|
![]()
|
|
Właśnie o coś takiego mi chodziło, teraz mając taki przykład mogłem się zaczepić i trochę zmodyfikowałem
Teraz nie wiem co mam wpisać w adresie bo posty znajdują się w pliku zliczanie.txt -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 1 Dołączył: 19.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Celowo pominołeś?:
bo ta część kodu odpowiedzialna była za wypisywanie newsa, a zmienna $odktorego wskazywala ze np na stronie 2 maja byc newsy od 3 do 6. Co do adresu to podaje sie adres strony na ktorej sie znajduja newsy i get-em przesylasz numer strony czyli: '<a href="adres?i="'.$j+1.'>' |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 13.03.2006 Skąd: Jaworze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jesli moge coś polecić to napisany przez kolege z forum
Pager po pobraniu mozna podpatrzc na przykladach zobaczyc jak to działa |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- bardzo fajne, tylko przy każdym żądaniu wczytujemy całą bazę do pamięci skryptu, jest to może i dobre dla plików konfiguracyjnych jednak chyba nie dla bazy newsów? Po miesiącu dodawania newsów strona zacznie mulić, a po dwóch wyskoczy fatal error, allowed memory size of xxx bytes exhausted Jak chcesz wyświetlać i porcjować dane z pliku tekstowego to poczytaj to: http://www.forumweb.pl/viewtopic.php?t=39103 - i po co ładować html do bazy? Każdy news będzie miał inny kod html, czy tylko treść będzie inna? |
|
|
![]()
|
|
Celowo pominołeś?:
Ale tak wyświetla mi się pusta strona nawet nie wypisuje stron ;/ Po wrzuceniu na serwer parser wskazuje na błąd w 12 linijce czyli tam gdzie powinny być wypisywane strony -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Choroba, szklana kula zepsuta...
![]() Kiedy się wreszcie nauczycie, że gdy pisze się "jakiś błąd", to on nie mówi o problemie? Treść jest RÓWNIE istotna, bo błędów mogą być TYSIĄCE. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Błąd:
Kod Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING, expecting ',' or ';' in /home/freehost/s/i/simonx/www/zliczanie.php on line 12
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
simonX przeczytaj post Erixa i popraw swój post
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A co masz w tej linijce...?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
ok , moja wina ...
|
|
|
![]()
|
|
To jest ta linijka:
Kod echo '<a href="adres.php?i="'.($j+1).'">'.$j+1.'</a>|';
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
'.$j+1.' <- w nawias ? A najlepiej działania wykonywać przed echo .
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 13:23 |