![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 1 Dołączył: 25.11.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Napisałem pewien skrypt. Chciałem go udostępnić na licencji GNU AGPLv3, tak jak jest udostępniany php-fusion. Pomyślałem jednak, że nie chce mi się za bardzo rozwijać dalej tego skryptu, a jest obecnie dość oryginalnym i rozbudowanym systemem. Dlatego zastanawiam się, czy jeśli chcę odsprzedać skrypt i prawa autorskie jakiejś firmie, czy muszę to zrobić od razu, czy mogę opublikować skrypt na licencji a potem jak jakaś firma się zainteresuje, to im odsprzedać?
Pozdrawiam, ladovnik Ten post edytował ladovnik 22.06.2009, 10:42:00 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
jako autor mozesz nalozyc kilka licencji na produkt
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, taki mysql wydaje 2 wersje bazki, community edition i enterprise (czy jakos tak) jedna na GPLu druga nie, z osobnymi licencjami.
Wiec mozesz zrobic 2 produkty, jeden wydac na GPL a drugi na zamknietej licencji (no i ten pozniej sprzedac). itd. PS. nie jestem prawnikiem wiec lepiej sie dopytac profesjonalistow. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 1 Dołączył: 25.11.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ze sprzedażą, chodziło mi o kompletną sprzedaż, tak jak to było z twórcą GaduGadu - gość to zrobił, sprzedał kod i prawa dużej firmie i teraz duża firma rozwija program a gość nie ma już nic do powiedzenia bo nie jest autorem/właścicielem prawnie (Tak to mniej więcej było).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Autorem jest i będzie nawet milion lat po śmierci. Prawa autorskie są niezbywalne.
Prawa majątkowe natomiast tak. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:21 |