![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z zapytaniem mysql. Mianowicie mam taką operację:
Wszystko działa ładnie, ale jak wrzucę to do funkcji, np:
to wywala mi błąd: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MYSQL server version for the right syntax to use near " at line 1. Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego tak jest? Czyżby było jakieś ograniczenie na to gdzie można się pytać mysql o dane? Jak dla mnie to dziwne i bez sensu... Liczę na waszą pomoc. Z góry dziękuję. Pozdrawiam, Tomek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najlepiej jeszcze sprawdzić czy drugi parametr to liczba w razie coś lub chociaż zrzutować ![]() P.S. Na szybko spojrzałem i sądzę że to to, jeżeli nie to i tak tak powinno to być zapisane, a jak coś to jeszcze spojrze rano, dobranoc. Ten post edytował melkorm 21.06.2009, 23:21:25 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Nigdy nie byłem w stanie zrozumieć po co są te ` znaczki, skoro działa bez nich...
2. Zrobiłem tak jak mówiłeś i niestety nie pomogło... Mało tego: usunąłem warunek WHERE i zostawiłem samo
i też nic z tego. But thanks anyway ![]() Jeśli jednak wpadniesz na pomysł co może być nie tak, to bardzo proszę podziel się rozwiązaniem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
co ci wyswietlilo? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzięki nospor
![]() Dzięki Twojej poradzie znalazłem błąd. Sorry, ale trochę wprowadziłem Was wszystkich w błąd. W funkcji nie miałem wpisu $tabela='tabelka'. Był on poza funkcją. I mysql nie wiedział skąd pobierać dane. Czyli mój problem dotyczył zasięgu zmiennych (poza funkcją działało, a w funkcji już nie). Dzięki jeszcze raz ![]() Pozdrawiam, Tomek btw. Widzę, że to jest zastosowanie pkt 6 w Twoim PHP-FAQ... ja zwykle zwracałem mysql_error() jeśli jest błąd. Nigdy nie wpadłem na to żeby dać echo zapytania... thx again Ten post edytował tommyexlee 22.06.2009, 10:00:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:17 |