![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem dotyczący konkretnie serwera Apache zainstalowanego w pakiecie WampServer, a jeszcze konkretniej - używania reguły RewriteRule w pliku .htaccess Zawartość mojego pliku to: Kod RewriteEngine On DirectoryIndex index1.php RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^wyszukiwanie-zaawansowane.html$ index1.php?id=zaawansow [L] Problem polega na tym, że chciałbym aby przykładowo, po kliknięciu na link na stronie odnoszący się do 'index1.php?id=zaawansow' w adresie pojawiało się zamiast tego wyszukiwanie-zaawansowane.html. Aktualnie jak wprowadzę ręcznie adres 'localhost/wyszukiwanie-zaawansowane.html' to działa ok, ale jeśli klikam na odnośnik, to z powrotem wyświetla się 'localhost/index1.php?id=zaawansow'. Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OMG, tak też myślałem, ale wolałem się upewnić (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
Dzięki. P.S. A tak na marginesie. Tworząc serwis internetowy w php, który w ostateczności ma tak ładnie adresy przedstawiać, powinienem już na początku o tym pomyśleć? W kodzie stosuje dużo linków typu tak więc zmiana wszystkiego będzie dosyć czasochłonna. Może macie pomysł jak to łatwo zrobić? Strona, o której mówię jeszcze nie jest skończona, znajduje się tutaj . Ten post edytował waski85 21.06.2009, 19:12:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jeśli cały skrypt jest tylko Twój, to musisz ręcznie przeboleć...
Albo skorzystać z czegoś w stylu seda, czy Mass Text Replacer i przetworzyć pliki wyrażeniami regularnymi. |
|
|
![]()
|
|
Ok, dzięki panowie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 10:33 |