![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Witam,
niestety nie znalazłem w dokumentacji instrukcji przydatnych do rozwiązania mojego problemu. Przykładowo chciałbym uzyskać formularz z 1 polem tekstowym (np. imię) + 1 checkboxem (np. akceptacja regulaminu) tyke tylko, że w takiej formie: Kod [label - Podaj imię] [input type=text] [input type=checkbox] [label - Akceptuję regulamin bla bla bla] czyli z zamianą kolejności wyświetlania etykieta-pole. Jak takie coś osiągnąć? Wystarczy mi naprowadzenie czego mam szukać. Pozdrawiam, pion |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 24 Dołączył: 18.01.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli są to dwa pola (choć rozumiem, że to jest przykład) to może warto w szablonie wyświetlić formularz na "piechotę".
W przeciwnym wypadku możesz utworzyć swój widżet dziedziczący po sfWidgetFormSchema, który nadpisze metodę render. No jest jeszcze możliwość stworzenie swojego formattera, który w metodzie renderRow, na podstawie labela, będzie określał czy to jest pole które chcesz renderować inaczej i w ten sposób je wyrenderuje. Szczegóły sobie sam dograsz. Niestety symfony nie ma takich rzeczy wbudowanych, ale kiedyś na http://webmozarts.com była notka, która pokazywała sposób ulepszenia formularzy. Niestety tylko prototyp. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
@Pr0100:
Dzięki ale chodziło mi o załatwienie tego na poziomie klasy, a nie ręczne tworzenie widoku formularza. @destroyerr: Tak, te 2 pola to był tylko przykład. Chciałbym po prostu mieć możliwość tworzenia różnych układów pól w obrębie jednego formularza. Powalczę więc z wykyrwaniem pól po nazwach ale nie wydaje mi się to zbyt eleganckim rozwiązaniem. Cóż, skoro nie ma innej metody to pewnie z tego skorzystam. Dzięki! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:49 |