Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [Symfony] Zmiana schematu wyświetlania pól formularza dla jednego pola
phpion

Grupa: Moderatorzy

Witam,
niestety nie znalazłem w dokumentacji instrukcji przydatnych do rozwiązania mojego problemu. Przykładowo chciałbym uzyskać formularz z 1 polem tekstowym (np. imię) + 1 checkboxem (np. akceptacja regulaminu) tyke tylko, że w takiej formie:
Kod
[label - Podaj imię] [input type=text]
[input type=checkbox] [label - Akceptuję regulamin bla bla bla]

czyli z zamianą kolejności wyświetlania etykieta-pole. Jak takie coś osiągnąć? Wystarczy mi naprowadzenie czego mam szukać.
Pozdrawiam,
pion
Go to the top of the page
+Quote Post
Pr0100

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

http://www.symfony-project.org/forms/1_2/e...r-web-Designers

--------------------
+Quote Post
destroyerr

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jeśli są to dwa pola (choć rozumiem, że to jest przykład) to może warto w szablonie wyświetlić formularz na "piechotę".
W przeciwnym wypadku możesz utworzyć swój widżet dziedziczący po sfWidgetFormSchema, który nadpisze metodę render. No jest jeszcze możliwość stworzenie swojego formattera, który w metodzie renderRow, na podstawie labela, będzie określał czy to jest pole które chcesz renderować inaczej i w ten sposób je wyrenderuje. Szczegóły sobie sam dograsz.

Niestety symfony nie ma takich rzeczy wbudowanych, ale kiedyś na http://webmozarts.com była notka, która pokazywała sposób ulepszenia formularzy. Niestety tylko prototyp.
+Quote Post
phpion

Grupa: Moderatorzy

@Pr0100:
Dzięki ale chodziło mi o załatwienie tego na poziomie klasy, a nie ręczne tworzenie widoku formularza.

@destroyerr:
Tak, te 2 pola to był tylko przykład. Chciałbym po prostu mieć możliwość tworzenia różnych układów pól w obrębie jednego formularza. Powalczę więc z wykyrwaniem pól po nazwach ale nie wydaje mi się to zbyt eleganckim rozwiązaniem. Cóż, skoro nie ma innej metody to pewnie z tego skorzystam. Dzięki!
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:49