![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak ustawic w css tlo wieksze od okna przegladarki na srodku strony?
background-position: center; dziala poprawnie na ie ale na ff juz nie (srodek tla ustawia sie na gornej krawedzi strony). Oczywiscie mozna ustawic tlo na kontener ktory bedzie mial height: 100%, ale wtedy bedzie problem jesli wysokosc tresci spowoduje pokazanie sie suwaka bocznego. Po przesunieciu go w dol, na dole nie bedzie tla. Podaje link: http://piechdesign.pl/fotografia/ Z gory dzieki za kazda pomoc. EDIT: Przepaszam, przez pomylke umiescilem temat w zlym dziale. Prosilbym o przeniesienie. Ten post edytował Hunterro 21.06.2009, 10:42:55 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz jeszcze raz napisać co jest twoim zamierzeniem, bo tak naprawdę nie kapuję twojego problemu. Chyba, że chcesz tło ustawić do środka w zależności od rozdzielki??
Tak naprawdę zastanów się nad tym projektem graficznym, bo jak dla mnie powinien być zrobiony we flashu. Ten post edytował potreb 21.06.2009, 10:52:42 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jeśli chodzi o ustawianie obrazków na środku strony to wejdź sobie na tą stronę i przeczytaj notatkę w oknie "Your Result". |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chce wlasnie ustawic tlo do srodka. Z tym ze jesli dam je na BODY to ff srodek tla ustawi na gorna krawedz okna.
Czesciowym rozwiazaniem jest ustawienie tla na kontener z okreslonym rozmiarem (wtedy i ie i ff umieszcza tlo na srodek kontenera) no i ten rozmiar musi miec 100%. Wtedy jednak jest problem jesli tresci jest tyle ze pokazuje sie pionowy suwak (po przesunieciu w dol na dole niema tla). EDIT: ziqzaq o tym wiem ale tak nie moge zrobic, bo tresci musi byc w scisle okreslonym miejscu tla, wiec tlo musi sie przesuwac wraz z przesuwaniem suwaka Ten post edytował Hunterro 21.06.2009, 10:58:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że wpadłeś w błędne koło. Zastanów się nad koncepcją twojej strony. Możesz ustawić tło ma środku, główny suwak a tekst umieścić w divie na środku ze scrollem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie wpadlem w bledne kolo, moze nieumiejetnie tlumaczylem o co mi chodzi.
udalo mi sie jednak uzyskac zamierzony efekt: http://piechdesign.pl/fotografia/ chodzilo o to ze jesli tresc byla zrobiona dwoma kontenerami z divowo to ff ustawial srodek tla na gorna krawedz przegladarki a nie na srodek. Jednak jak zrobilem tabele rozciagnieta na 100% w poziomie i pionie, ustawilem oba wyrownania na srodek i dalem do srodka diva o okreslonych rozmiarach to ff zaczal srodek tla ustawiac normalnie na srodek strony. teraz dziala napewno dobrze na ff3 ie6 operze9.63 i chrome2 niezalerznie od rozdzielczosci. moze sie komus przyda |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:19 |