![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzę mój mini CMS - przyjazny dla mnie i chciałem sobie wszystko jak najbardziej uprościć, więc zacząłem robić install. Narazie stworzyłem config.php oraz install.php.
config.php Kod <?php $host = 'localhost'; $base = 'tomaus'; $user_baze = 'tomaus'; $pass = '123'; $prefix = 'jp_'; //domyślnie jp_ $conn = mysql_connect($host, $user_baze, $pass); if (!$conn) { die('Could not connect: ' . mysql_error()); }; $select = mysql_select_db($base); ?> install.php Kod <?php include('config.php'); $create = 'CREATE TABLE main (id int NOT NULL AUTO_INCREMENT, logo varchar(200), PRIMARY KEY(id))'; $create2 = 'CREATE TABLE users (id int NOT NULL AUTO_INCREMENT, nick varchar(200), pass varchar(30), e-mail varchar(200), PRIMARY KEY(id))'; if (!$create){ echo 'Noo!'; } else { echo 'Great!'; }; ?> to dopiero prototypy plików, ale problem leży w tym, że po wpisaniu w przeglądarce ścieżki do install.php (serwer działa na xampp) nie tworzy się żadna nowa tabela. Dlaczego? W czym błąd? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysql_query przyjacielu. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzysz zapytania ale ich nie wykonujesz, sprawdź tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze dzięki
![]() Ale mam nowy problem bo tabela main się tworzy a users już nie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze dzięki ![]() Ale mam nowy problem bo tabela main się tworzy a users już nie ![]() echo mysql_error(); wyświetli Ci błąd. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ehh, zobacz to:
Przecież tutaj wykonuje się tylko zapytanie zawarte w $create, skopiuj ten sam kod tyle że daj $create2 i tabela users się utworzy. Ten post edytował ExPlOiT 19.06.2009, 17:01:17 |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję wszystkim
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:03 |