![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka,
jak w php zrobić, aby plik includował poprawnie forum znajdujące się w folderze 'forum'. Próbowałem prze zwykłe include, ale nie działa, ponieważ chyba nie może pobrać danych z innych plików znajdujących się tam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
include('forum/forum.php');
zobacz jakie ma chmody folder forum bo to może być powodem że ci nie includuje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety
![]() Ale wyświetla mi się coś takiego: Kod Warning: include(./extension.inc) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in E:\xampp\htdocs\www\web\forum\index.php on line 26 Warning: include() [function.include]: Failed opening './extension.inc' for inclusion (include_path='.;E:\xampp\php\pear\') in E:\xampp\htdocs\www\web\forum\index.php on line 26 Warning: include(./common.) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in E:\xampp\htdocs\www\web\forum\index.php on line 27 Warning: include() [function.include]: Failed opening './common.' for inclusion (include_path='.;E:\xampp\php\pear\') in E:\xampp\htdocs\www\web\forum\index.php on line 27 Warning: include(./includes/functions_selects.) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in E:\xampp\htdocs\www\web\forum\index.php on line 28 Warning: include() [function.include]: Failed opening './includes/functions_selects.' for inclusion (include_path='.;E:\xampp\php\pear\') in E:\xampp\htdocs\www\web\forum\index.php on line 28 Fatal error: Call to undefined function session_pagestart() in E:\xampp\htdocs\www\web\forum\index.php on line 79 Chodzi mi o zaincludowanie skryptu forum phpBB modyfited by przemo. Includuje pliki do index.php za pomocą skryptu:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 15 Dołączył: 18.03.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wklej cały kod, bo tam masz błędy nawet w 79 linijce, a w tym skrypcie wyżej jest tylko 18 linijek.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
W skrypt powyżej służy tylko do otwierania pliku bez konieczności umieszczenia w nim nagłówka, headera i innych.
Chcę zaincludować forum phpBB modyfited by przemo, które znajduje się w folderze. Hmmm... Po przejrzeniu tego pliku index.php da się zrobić za pomocą include coś w stylu iframe ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 07:11 |