![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 1 Dołączył: 27.06.2005 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki pytanie jak zrobic jesli w jednym pliku np. funkcje.php mam zapytanie do bazy np
i teraz w jakiejś podstronie np. dane.php mam kod np
i teraz w tym samym pliku dane.php wywoluje ta funkcje, i w miejsce value kompnentu wstawiam ta zmienna
chce żeby mi się to wypełniło, niestety tak jak to podałem nie działa, próbowałem też jako zrobic zmienną globalną z $fMia, jak i również przypisac odpowiedzi do z bazy do taplicy niestety to nie funkcjonuje, potrzebne mi to jest ponieważ w jednym momencie muszę jednocześnie wyświetlic ten sam wynik z zapytania i zeby go nie powtarzac, tzn. pierw mam plik index.php i rownież dane.php -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
nie ma return $fMia; w funkcji więc nic nie zwraca.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 1 Dołączył: 27.06.2005 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak i też dawałem return $fMia i też nic, chyba że $fMia zrobic globalną?
-------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
zobacz to. |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki
![]() Bardzo Tobie dziękuje ![]() Może mi ktoś wyjaśnic dlaczego raz to działa raz nie? jeśli załaduje sobie backupowy plik gdzie nie mam nic wpisane, tylko raz odwołuje się do zmiennej $x[0] to mi wszystko działa, natomiast jak chcę zczytac więcej rekordów to się nie da, i do tego nawet nie zczytuje mi $x[0], mowa tutaj o pliku dane.php Ten post edytował kanji 18.06.2009, 17:27:18 -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
mam tak pokazuje części kodu
![]() index.php
i plik dane.php gdzie się raz załaduje wartośc a raz nie i nie wiem odczego to zależy
I teraz jest tak że raz zadziała a raz nie... i nie wiem czemu a 2 razy wywoływac fMiasta nie ma sensu, dlatego chce to zrobic raz w index.php po czym oczywiście będę wstawiac warunki kiedy ma się wykonac fMiasta() jeszcze dodam że tablica $x ma ponad 20 rekordów bo to trochę długie zapytanie z łączeniem tablic ![]() I wszystko się wyjaśniło w jednym pliku już używałem zmiennej $x ![]() ![]() Ten post edytował kanji 20.06.2009, 11:37:55 -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:02 |