![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 3 Dołączył: 26.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Uczę się od paru godzin jak pobrać interesującą mnie część strony. Wybrałem do treningu onet i dział sportowy, który chcę wyciąć i umieścić na testowej stronie. Wyrażenie reguralne zrobiłem dobrze, sprawdziłem je na stronie regexpal.com - dowód: http://img200.imageshack.us/img200/1530/zrzutq.jpg Kod php
Niestety, owy kod wyświetla mi tylko Array(), jeśli zamieniam | na / na początku i na koncu, wyświetla błąd: Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier 'l' in ... on line 3 O co chodzi? Zapewne o to, że nie wiem jak wpisać to wyrażenie do funkcji preg_match... To zapewne błachy problem, ale proszę o wyrozumiałość. Dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 3 Dołączył: 26.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za tak szybką odpowiedź
![]() Nie wiem gdzie mam oczy, ze nie wziąłem tego backslesha przy </ul>... Aczkolwiek, dalej nie działa poprawnie, wyświetla tylko Array ( ). W czym leży błąd? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może też być tak:
preg_match('%<ul id="nsg_box_sport">.*?(\s*?.*?)*?</ul>%', //itd oba działają. |
|
|
![]()
|
|
Tak, potwierdzam, działa tak samo jak Wicepsika kod, aczkolwiek dalej uzyskuję tylko Array().
Jak uzyskać tę część strony, co robię źle, bo nie mogę dojść... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
U mnie wyświetliło tak
![]()
Więc ty masz źle, nie ja ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wicepsik, mógłbyś wkleić cały Twój kod? Może mam literówkę gdzieś, lub coś w ten deseń...
Moj wygląda tak:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a skąd uruchamiasz ten skrypt ? Problem może być z połączeniem z onet.pl.
var_dump ($subject); żeby zobaczyć czy tak jest. |
|
|
![]()
|
|
localhost. Strona pobiera się wporządku, po dumpie: string(81005) i dalej onet cały.
|
|
|
![]()
|
|
nie ma literówek, o dziwo powinno działać.
Jedyne co przychodzi na myśl to problem z kodowaniem znaków... choć to mało prawdopodobne... Ten post edytował ernie242 17.06.2009, 17:18:06 |
|
|
![]()
|
|
No nie działa mi, ani na webservie ani na vertrigo :/ już tego nie rozumiem, co źle robie?
Mógłby ktoś skopiować ów kod i wypróbować u siebie na localhoscie? Albo mógłby ktoś napisać jakieś inne wyrażenie regularne pobierające dane z jakiejś innej strony, żebym wypróbował u siebie? Dziwna sprawa... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
i sie dowiesz dlaczego masz puste Array -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
cojack nic sie nie wyświetla. Wklejałem Twój kod na początku skryptu, na końcu - nic się nie wyświetliło prócz Array()
Podmieniłem na wp.pl, zmienilem wyrażenie regularne i dalej Array(). Na prawdę, nie mam pojęcia co może być źle... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Podmieniłem na wp.pl, zmienilem wyrażenie regularne i dalej Array(). Pokaż jak to wyświetlasz. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ten kod, ten wyżej z onetem... ani jeden, ani drugi. Zmieniłem adres na stronę, którą wykonywałem dla firmy, napisana była w htmlu. Chciałem pobrać odpowiednie elementy ale dalej to samo, ani błędu, ani nic, tylko Array(). Nothing else... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tak:
Kod '/<ul id=\"bxSportLista\">.*?(\s*?.*?)*?<\/ul>/i'
Ten post edytował fifi209 17.06.2009, 21:12:50 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Nic... Prócz Array()
Może to ktoś skopiować i zapisać dokładnie tak jak jest? Wtedy będzie pewne, czy to wina mojego skryptu czy raczej wina np apacha, choć nie wiem dlaczego... bo jak robie echo $subject; wyswietla całą strone... Czyli jakby preg_match cos nie tak robiło, mimo, że zmienna matches ustawia sie jako tablica... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
Oj, nie miałem nigdy styczności z DOM, na razie nie chciałbym się zagłębiać w to, bo wydaje się skomplikowane. Prosiłbym tylko o sprawdzenie tego co wkleiłem wyżej, czy to faktycznie działa i to apache winny jest, czy też wina leży w skrypcie. Podziękować
![]() |
|
|
![]()
|
|
dokładnie ten sam kod co podałeś teraz wkleiłem i działa bez problemu z konta. (za kompa nie idzie, pewnie jakieś ustawienie Apache mam nie teges). Wynik:
Cytat Array
( [0] => * Dwie atrakcyjne oferty dla piĹ�karza Lecha. PobijÄ� transferowy rekord Ekstraklasy?! * PK: niechciany przez LegiÄ� prowadzi do zwyciÄ�stwa! * LM: decyzja ws kontrowersyjnego pĂłĹ�finaĹ�u Chelsea - Barca! * EL. ME: Polska rozbiĹ�a rywali. Awans jest blisko * Takiej oferty Jerzy Dudek siÄ� nie spodziewaĹ�! * Agnieszka RadwaĹ�ska wygraĹ�a w 13 minut! * Szalony trener! Co rok ucieka od niego 7 zawodnikĂłw * Chelsea wĹ�Ä�cza siÄ� do walki o czarodzieja. Ma siÄ� udaÄ�! * ZaszokowaĹ� szybkim transferem do Polski. Co go skusiĹ�o? * Niesamowity rekord w Polsce! "Super, super, super" * Boruc do FC Barcelony? ZaistniaĹ�a niepowtarzalna szansa * BÄ�dÄ� wzmocnienia z Brazylii dla piĹ�karskiej kadry Polski [1] => > ) Ten post edytował ernie242 17.06.2009, 22:50:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:28 |