![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Napisalem program obiektowy ktory posiada interface :
Gdy odpalam plik testowy wyskakuje error : Cytat Parse error: parse error, expecting `'{'' in C:\Apache\htdocs\OOP\PHP5\PHP5_ZP\ContactManager\interface.Validator.php on line 3 No i nie wiem co moze byc tutaj nie tak skoro nie da sie tu zrobic bledu...... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no a widzisz.. a jednak można.. nawet dwa:
1. interface Validator() to nie jest funkcja więc ma być interface Validator 2. interfejs nie może mieć metod abstrakcyjnych czyli ma być np. public function validate(); Ten post edytował ernie242 17.06.2009, 15:39:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
No fakt
![]() Mam taki kod :
Ktory wywala nastepujacy bład : Cytat Fatal error: Cannot redeclare class Individual in C:\Apache\htdocs\OOP\PHP5\PHP5_ZP\ContactManager\class.Organization.php on line 28 Co tutaj moze byc nie tak ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Zapewne w class.Individual.php masz juz zdefiniowana klase Individual
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem skrypt Napisałem skrypt Tak jak nie lubię podpierać się Wikipedią tak tym razem odeślę właśnie tam: http://pl.wikipedia.org/wiki/Program_komputerowyCytat Programy przeznaczone do interpretacji często nazywane są skryptami. Nie masz nic do powiedzenia więc pieprzysz byle co, nie? Ktory wywala nastepujacy bład :[/b]Co tutaj moze byc nie tak ? Problemy z czytaniem? Cannot redeclare class Individual in - nie można zadeklarować ponownie klasy Individual |
|
|
![]()
|
|
ups, dałem Ci wookieb przez przypadek 2x pomogl, Dzieki za pomoc ernie242
Powód edycji: [erix] "poprawione"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:34 |