![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uszanowanie,
Mam w bazie danych zapisane rekordy. Chciał bym wykonać select ilości tych rekordów które spełnią pewien warunek "autor=xxx" oraz drugi bardziej skomplikowany a mianowicie data z przedziału 10 minut temu. Czyli seria, ile w ciągu 10 minut, było wpisów użytkownika xxx. Zawsze robiłem to w PHP, wysyłając SELECT LIMIT 5. Patrzyłem na ostatni rekord. Porównywałęm datę. Jak była starsza, to interpretowałęm te informację. Teraz chciał bym odnieść się bezpośrednio do serwera SQL.
Można by tutaj dodać patamert AS ilosc_wyników abym zczytał to za jednym pociągnięciem ? Myślałem o czymś takim. Czy to jest dobra metoda ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 7 Dołączył: 15.05.2005 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A działa Ci Twoje zapytanie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przez chwile działa, a potem przestaje, po mimo że od upłynięcia wiadomości nie minęło 10 minut a on nie pokazuje już rekordów :/
Sprawdzałęm godzinę na serwerze, godzinę w SQL. Było ok 7 minut - a on przestał wyświetlać rekordy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Hmm, a nie timestamp?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 7 Dołączył: 15.05.2005 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję Thomas.
Dokładnie o to mi chodziło. Moj serwer MySQL zaakceptował dopiero taką formułę generowania czasu "now()". Kod który działa.
Wielkie dzięki, to jest dokładnie to. Widzisz, i nie musieliśmy mieszać w to PHP. pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:23 |