![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Powiem szczerze o co mi chodzi. Za dwa tygodnie mam egzamin z programowania. Profesor daje nam zadania takiego typu: Kod struct Point{public int x,y;} // enum Season{Spring, Summer, Fall, Winter} // class MyDataSet { void setData(int limit) // { for(int i = 0; i < limit; i++){ // int n =42; Point p = new Point(); // Season s = Season.Winter; // } x = 43; p = new Point(); // a = Season.Winter; // Mamy wyjaśnić znaczenie i składnię wierszy oznaczonych znakiem komentarza// Nie proszę Was o to by ktoś mi rozwiązywał to zadanie na gotowe, lecz by wytłumaczył jak to zrobić, lub podesłał link do miejsca w którym sie tego nauczę. Wiem, że możecie wziąć mnie za nieuka i głąba który nie może nauczyć się programowanie lub mu sie po prostu nie chce, ale powiem tylko, że jestem sieciowcem - to jest moja specjalizacja. W tej branży obecnie praktykuję, a w przyszłości chce pracować. Programowanie jest mi nie potrzebne, więc swój czas wolę poświęcić na zgłębianie wiedzy z inżynierii sieci teleinformatycznych. Pozdrawiam, Łukasz Wawrzyniak |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co wstawiłeś niewiele można wywnioskować, zwłaszcza że kod uciąłeś w środku klasy i funkcji (brakuje 2x } )
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
google.pl:
struct c# enum c# for jakikolwiek język programowania class jakikolwiek język programowania a = season.winter przypisywanie do zmiennych(jakikolwiek język programowania... Co do programowania panie sieciowcu...zdziwisz się jak wiele razy Ci się przyda. Ten post edytował golaod 17.06.2009, 12:26:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Programowanie jest mi nie potrzebne, więc swój czas wolę poświęcić na zgłębianie wiedzy z inżynierii sieci teleinformatycznych. A jak będziesz miał jakiś problem z Twojej dziedziny to też będziesz latał po forach i pisał tematy? Tak jak Ci napisał ~golaod - wystarczy kilka zapytań do wujka G i znajdziesz odpowiedź na swoje pytania. Większość najlepszych wyników jest co prawda po angielsku, ale czy nie w takim języku są najlepsze tutoriale z Twojej dziedziny?W informatyce nigdy nie było i nie będzie tak, że jak jesteś specjalistą od sieci, to nie musisz znać podstaw innych dziedzin. Zwłaszcza programowania. Ten post edytował sowiq 17.06.2009, 12:30:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przećwiczyłem Kurs C# z centrumxp.
Znalazłem jakiś programik i próbuje go opisać. Proszę was sprawdźcie i ewentualnie poprawcie moje wypociny. Z góry dziękuję. 1) Kod public class cell{// stworzenie klasy publicznej o nazwie cell int content; //deklaracja zmiennej content typu int bool flag=false;// przypisanie zmiennej flaag typu logicznego false public int ReadFromCell(){//deklaracja metody publicznej typu int o nazwie ReadFromCell lock(this){//nie wiem if(!flag){//użycie instrukcji warunkwej if. Sprawdzamy czy wynik jest różny od flag try{//nie wiem monitor.Wait(this);//nie wiem } catch(synchronizationLockException e){//nie wiem Console.WriteLine(e); } // wypisuje nam zawartosc zmiennej e catch(ThreadInterruptedException e){//nie wiem Console.WriteLine(e); }//wypsiuje zawartosc zmiennej e } flag=false;//przypisanie zmiennej flag typu false Monitor.Pulse(this);//nie wiem } return content;// zwraca zmienna content? } public void WriteToCell(int n){//publiczna metoda nie zwracajaca wyniku o nazwie WriteToCell jednoargumentowa lock(this){//zamyka nam cos? if(flag){//użycie instrukcji warunkwej if. Sprawdzamy czy wynik jest równy flag try{//nie wiem Monitor Wait(this);//nie wiem } catch(Exception e){//nie wiem Console.WriteLine(e);}//wypisuje zawartość zmiennej e } content=n;//nie wiem flag=true;//przypisanie zmiennej flag typu true Monitor.Pulse(this);//nie wiem } }} 2 Kod using System;
using System.Threading; public.class synchro{// stworzenie klasy publicznej o nazwie synchro public int kwadrat(int i){//deklaracja metody kwadrat typu int jednoargumentowej console.WriteLine("{0}",// wyświetlenie hmmm? Thread.CurrentThread.GatHashCode());//nie wiem return[*];//zwraca nam zawartość jakieś tablicy?? } } public delegate int MASD(int i);//deklaracja publicznego delegatu typu int o nazwie MASD jednoargumentowego? public class PAR{//stworzenie publicznej klasy o nazwie PAR public static void Main(){//deklaracja publicznej metody ststaycznej nie zwracającej wyniku int eParametr=0;//deklaracja parametru typu int o nazwie eParametr i przypisanie mu wartości 0 int eResult=0; //deklaracja parametru typu int o nazwie eResult i przypisanie mu wartości 0 Synchro aSO=new Synchro();//stworzenie nowego obiektu o nazwie aSO na bazie klasy Synchro Console.WriteLine("(0)";//konsola wypisuje nam zawartosc hmm? Thread.CurrentThread.GetHashCode());//nie wiem cParam=10;//przypisanie zmiennej wartości 10 cResult=sSO.Kwadrat(cParam);//nie wiem Console.WriteLine("wynik dla {0} wynosi {1};\n\n",cParam, cResult);//nie wiem MASD sD=new MASD(sSO.Kwadrat);//Stworzenie nowego obiektu o nazwie sD na bazie klasy MASD cParm=17;//przypisanie zmiennej wartosci 17 IAsyncResult aResult=sD.BeginInvoke(cParm,null,null);//nie wiem aResult.AsyncWaidHandle.WaitOne();//nie wiem cResult=sD.EndInvoke(aResult);//nie wiem Console.WriteLine("Wynik dla{0} wynosi{1}",cParam,cResult);//nie wiem;/ } } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Jesteśmy na forum.php.pl, a nie forum.c#.pl
Zamykam i odsyłam do google oraz for poświęconych programowaniu na platformie .NET. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 06:24 |