![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam potrzebna mi pomoc w przekształceniu programu napisanego w PHP na schemat blokowy bądź na pseudokod. Program wygląda następująco:
<?php $m = 10; $n = 10; for ($i=1; $i<=$m; $i++) { for ($j=1; $j<=$n; $j++) { if ($j > $i) $A[$i][$j] = pow($j, 2) * log($j+$i); else $A[$i][$j] = pow(($i+$j), 2) + 1; echo sprintf("%d %d %d <br />", $i, $j, $A[$i][$j]); } } echo sprintf("Najwieksza wartosc: %d <br />", pow(($m+$n), 2) + 1); ?> Nie uczyłem sie jeszcze PHP a dostałem takie zadanie od wykładowcy i jestem trochę załamany. Proszę o pomoc. Termin oddania ćwiczenia to piątek rano (19.06.2009) Wielkie dzieki pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Pomoc, czy wykonanie? Giełda ofert, to nie ten dział.
Skoro dostałeś zadanie od wykładowcy, to nie miałeś wykładów? Poza tym, jeśli miałeś do czynienia z C(++), to nie powinieneś mieć problemów z PHP. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz,hmmm 2 dni to jest masa czasu na nauke php/zrobienie tego jesli znasz inne jezyki programowania i tworzenie schematow blokowych.
Jesli nie - coz, trzeba bylo wybrac inny kieruek, jesli z podstawami podstaw sobie nie radzisz. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 15 Dołączył: 18.03.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy o tym wiesz, ale spójrz sobie http://republika.onet.pl/20404,16468,9,05-...ursy.html#16468
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Teraz każdy będzie kursy podsyłał...?
Bez przesady, wystarczy tego; kursów jest co nie miara... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:33 |