![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę napisać taki kod który będzie po wskazaniu katalogu wysyłał wszystkie pliki które w nim są.
Mam taki kod problem mam z $_FILES bo jak mam dodać do tablicy zdjęcie które jest na dysku a go nie wysyłam przez formularz.
ale nie działa.. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Chcę napisać taki kod który będzie po wskazaniu katalogu wysyłał wszystkie pliki które w nim są. Hmm, ale dokąd wysyłał...? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm troche chyba sie pogubilem w tym co napisales;
z jakiego folderu ma przenosci pliki? Z komputera lokalnego na serwer? Czy z servera na server? -------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zdjęcia z katalogu z dysku na serwer
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Tak nie zrobisz. Tylko przeglądarka ma uprawnienia modyfikować wartość dla file...
Zostaje aplet Java. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 377 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ewentualnie jeśli to ma być tylko dla Ciebie (albo w kontrolowanym środowisku) możnaby się XULem pobawić...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
no tak, php działa tylko po stronie serwera i nie może grzebać na dysku lokalnym, a jak by się te pliki wrzuciło do tablicy $_FILES?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jakim sposobem? Skad server ma wiedziec jakie masz pliki na dysku. Druga sprawa to bezpieczenstwo i przegladarka nie dopuszcza czegos takiego
-------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
Cytat a jak by się te pliki wrzuciło do tablicy $_FILES? Żeby wrzucić do tablicy $_FILES, musisz wrzucić do formularza type="file", a tego modyfikować nie możesz. Zostaje albo Java, albo można by coś z XUL-em pokombinować, jak wyżej powiedzieli. Ostatecznie zostaje jakiś folder FTP + wput/ftpFS/FTPNetDrive i zwyczajnie skopiować. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 20:57 |