![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, mam problem, mianowicie nie mogę wyciągnąć interesującego mnie tekstu,
mam takie coś Kod <li><p style="text-align:justify"> tekst ważny dla mnie </p></li> po tym <li><p style="text-align:justify"> jest przejście do następnej linijki + 3 tabulatory, i przez to nie mogę wyciągnąć tego tekstu :/ może ktoś pomóc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 15 Dołączył: 18.03.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Funkcja trim(), spróbuj nie zaszkodzi, ale nie jestem pewien.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Wyciągnąć? Z lochu?
![]() Nawet nie podałeś wzorca, szklane kule na wakacjach. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to nie działa :/ Funkcja trim(), spróbuj nie zaszkodzi, ale nie jestem pewien. nie chce działać :/ Wyciągnąć? Z lochu? ![]() Nawet nie podałeś wzorca, szklane kule na wakacjach. może nie do końca jasno przedstawiłem sytuację jeśli mam takie coś Kod <b>ala ma kota</b> to aby wyciągnąć ala ma kota potrzebuje preg_match('|<b>(.*)</b>|', $a, $b); ale ja mam takie coś Kod <b> ala ma kota </b> to ta funkcja u mnie nie działa, przez te tabulatory :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A o flagach wzorca czytałeś?
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 1 Dołączył: 31.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, ze przez tajemnicze pojecie "wyciągnąć interesującego mnie tekstu" masz na mysli pozstawienie w zmiennej tylko tego tekstu "tekst ważny dla mnie".
Czyli wywalamy całą reszte. jak dla mnie mozna to w prosty sposob zrobic tak:
|
|
|
![]()
|
|
Przekombinowałeś. Po co marnować procesor na coś, czego nie wykorzystasz?
Tamto wyrażenie jest dobre, trzeba tylko dodać odpowiednią flagę. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:47 |