![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serdecznie witam.
Mam mały problem z radio button. Otóż chciałbym, by w każdym wierszu tabeli pokazywało się radio, które będzie służyło do edycji. Np
Otóż chciałbym, by można było zaznaczyć kilka wybranych rekordów i pobrać je do edycji po naciśnięciu jednego submita Edytuj. Jak zebrać dane $id - do tablicy? Prosiłbym o jakiś przykład. Wprawdzie mogę zamiast radio dać submit z value='E', ale wtedy pobierze tylko ten jeden rekord, a ja chciałbym móc zaznaczyć kilka - do edycji lub kasowania Czy ktoś z was ma pomysł jak to zrobić? Ten post edytował marck 15.06.2009, 19:15:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba się nie zrozumieliśmy. Może być i checkbox, ale mi chodzi jak wyłapać te dane. Tabela jest zmienna, w każdym wierszu 1 checkbox, który się tworzy automatycznie. Nie wiem jak te dane zdjąć. Normalnie by było $_POST['nazwa'], w którym przekazać chcę id rekordu (kilku rekordów).
Po prostu możliwość zaznaczenia kilku rekordów, by wykonać na nich akcję - Tak jak np. w phpMyAdmin, gdzie zaznaczasz kilka tabel, a jednym guzikiem wykonujesz akcję. Da radę tak zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co zrozumiałem, chcesz zebrać tylko te dane, które zostaną zaznaczone, jeśli tak, to musisz uzyć do tego tablic: Najpierwa nadajesz checkbox'om taką samą nazwę np nazwa[], wtedy będziesz to mógł przechwycić jako tablicę... no ale na dobrą sprawę nie wiem czy w ogóle o to chodzi
![]() |
|
|
![]()
|
|
dokładnie o to. Tak jak w phpMyAdmin - zaznaczam 5 rekordów, deptam kasuj-usuwa wszystkie 5. Czy mógłbyś podać fragment kodu, przykład zdjęcia rekordu z tablicy, bo dla mnie tablice to nowum
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tam gdzie masz checkbox'a dajesz np:
No a potem w skrypcie który przetwarza te Twoje checkbox'y używasz foreach dla nazwa. Wszystkie checkboxy które nazwałeś nazwa[] i które użytkownik zaznaczył możesz odebrać poprzez POST['nazwa'] będzie to tablica z tymi właśnie checkboxami, wówczas przy pomocy foreach możesz się do nich dostać. O tutaj jest temat w którym masz przykładowy kod ![]() Przykład |
|
|
![]()
|
|
wielkie dzięki - cisnę pomógł
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 01:47 |