![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 25 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym podzielić stronę na dwie części - lewa zajmowałaby minimum miejsca, a prawa całą resztę - tak jak w kodzie poniżej. Niestety, wiem jak to zrobić jedynie używając tabelek. Da się jakoś w CSS? Może jakieś magiczne floaty, in-line itp.? Chciałbym zaznaczyć, że NIE musi to działać w jakimkolwiek IE, aczkolwiek Firefox (Gecko), Opera (Presto), Chrome (Webkit) w najnowszych finalnych wydaniach powinny.
ps. Bez używania JS. Tak akurat potrafię ![]() Z góry dziękuję! Ten post edytował paziek 15.06.2009, 16:53:41 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Po co tabelki?
Kod #twojStary
{ display: table; width: 100%; } #twoj { display: table-cell; width: 10%; } #stary { display: table-cell; } -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 25 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co tabelki? Kod #twojStary { display: table; width: 100%; } #twoj { display: table-cell; width: 10%; } #stary { display: table-cell; } Też tabelki, ale w sumie mnie urządza jeśli w CSS ![]() Dzięki ps. zamiast width: 10%; to należy dać width: 1px; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat ps. zamiast width: 10%; to należy dać width: 1px; Zależy, ile chcesz. Cytat Też tabelki, ale w sumie mnie urządza jeśli w CSS Pod względem wyświetlania - tabelki, ale semantycznie już nie. [; -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:44 |