![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z wykonaniem pobranego kodu php z bazy MySQL. Chodzi mi oto żeby pobrany kod został wykonany przez serwer a nie wyswietlony w postaci:
<font face=verdana><b><?php echo("tekst"); ?></b></font> Proszę o pomoc... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę dziwna metoda ale:
[manual:360fb1331e]eval[/manual:360fb1331e] - chyba o to Ci chodzi, czyli jeśli zmienna $x zawiera wyciągnięty kod php z bazy to: [php:1:360fb1331e]<?php eval ($x); ?>[/php:1:360fb1331e] -------------------- Enceladus
Warsztat: bez warsztatu Aktua |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety nie dziala albo nie umiem posłużyc sie tą funkcją... wyskakuje mi blad: (Parse error: parse error in d:serwerindex.php(15) : eval()'d code on line 1)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może spróbuj tak (nie do końca wiem, czy o to chodzi):
[php:1:077c694874]<? $u = "tekst"; $i = '<font face=verdana><b>$u</b></font> '; echo $i . "n"; // to wyświetli '$u' eval("$i = "$i";"); echo $i; // to wyświetli 'tekst' ?>[/php:1:077c694874] ew. przejrzyj manuala: [manual:077c694874]eval[/manual:077c694874] -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
Korzystam z takiego czegoś:
[php:1:415ae60a8d]<?php conect_db($mysql->login, $mysql->haslo, $mysql->host, $mysql->baza); $zapytanie = mysql_query("SELECT * FROM tabela WHERE id='1';"); $db = mysql_fetch_array($zapytanie); echo($db[4]); ?>[/php:1:415ae60a8d] W tablicy $db[4] jest zawartosc tekstowa w której pomiedzy kodem HTML znajduje się również kod php który nie jest wykonywany tylko wyświetlany razem z HTML'em co po podejżeniu źródła strony wyglada tak: ================================= <html> <body> <font face=verdana> <?php echo("tekst_do_wyswietlenia"); moja_funkcja(); $i=0; while($i++ < 10){ echo($i); } ?></font> </body> </html> ================================= Proszę o pomoc... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie pisałeś że w danych z bazy będzie mieszane html+php - eval dziala tylko z php. wydaje mi sie ze nie jest to dobre rozwiązanie - mozesz zapisać zawartość do pliku a potem zrobić include - przy okazji poddaj dane z bazy cache-owaniu.
-------------------- Enceladus
Warsztat: bez warsztatu Aktua |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie jest coś takiego:
[php:1:ac81a2e01d]<?php $znajdz= mysql_query("SELECT * from tabela WHERE id='$id'"); $dane = mysql_fetch_array($znajdz); $dane[tresc] = stripslashes($dane[tresc]); $dane[tresc] = '?>'.$dane[tresc].'<?'; eval($db[4] ); ?>[/php:1:ac81a2e01d] .. i dobrze się sprawuje... Chochliki mi się wkradają... -------------------- Look it...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 15:07 |