![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 9 Dołączył: 6.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie, sądzę, że na pewno ktoś już rozwiązał taki problem: mianowicie chodzi mi o to, że chciałbym w index.php (to jest główny plik szablonu strony) w odpowiednich miejscach dać zmienne np $lewa, $prawa itp.
Moje pytanie polega na tym, jak zrobić tak, abym mógł w bazie danych załączyć "komponenty" które operują jakimiś danymi z modelu przechodzą przez kontroler i wyświetlają się w miejscu odpowiedniej zmiennej, ale w taki sposób, aby w tym samym miejscu tj. pod jedną nazwą zmiennej mogło się wyświetlać nieskończona ilość "komponentów". Mam nadzieje, że problem opisałem jasno;p Edit: Nie chce gotowego rozwiązania, liczę na wskazówki dotyczące rozwiązania. Za razem ponawiam pytanie. Ten post edytował Quider 15.06.2009, 16:23:27 -------------------- www.quider.pl <- moja prywatna strona
Pomogłem? Kliknij Pomógł |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 9 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eeee... przeczytałem 10 razy i nie jestem w stanie zrozumieć. Ale może dodaj wszystkie rekordy które będą Ci potrzebne do tablicy i przejedź po nich w widoku pętlą FOREACH.
-------------------- "Zero 'errorów' nic nie oznacza. Walidator sprawdza tylko składnię. Kod strony jest jak psu z d**y wyjęty i to, że walidator świeci się na zielono nie oznacza, że ta kupa jest ładna" - mike
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 9 Dołączył: 6.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ponowie pytanie:
Chodzi mi o to, że chcę mieć w index.php zmienną $content. I tak przygotować skrypt, aby móc wyświetlić np główne menu i menu użytkownika za pomocą tej jednej zmiennej. -------------------- www.quider.pl <- moja prywatna strona
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Quider słyszałeś kiedyś o czymś takim jak łączenie ciągów
![]()
a widok -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Matko.... czemu ja o tym nie pomyślałem... aż wstyd się przyznać co kombinowałem
![]() ![]() -------------------- www.quider.pl <- moja prywatna strona
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lepiej nie wpajać sobie takich złych nawyków. Potem ludzie staraja się o pracę a ich kod woła o pomste do nieba ("ale jak to, przecież znam MVC i frameworki").
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:32 |