![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Probowalem juz roznych rozwiazan znalezionych w sieci, ale zaden sposob nie rozwiazal mojego problemu. Najwyrazniej namieszalem cos wczesniej w css'ie i teraz ciezko mi znalezc co. :/
A mianowicie mam srodkowe menu o zmiennej dlugosci do ktorego jest wrzucany tekst i niestety nie potrafie poprawic tak kodu, aby stopka byla caly czas pod tym menu z niewielkim odstepem, niezaleznie od tego ile bedzie tekstu. HTML
CSS
Aktualnie stopk jets caly czas w jednym miejscu i jezeli jest wiecej tekstu w divie main to nachodzi on na stopke. Z gory dzieki, za jakakolwiek pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przekombinowałeś z pozycjonowaniem absolutnym. Ustaw relative dla footer i main, wywal top: 203px; które zasłania footer. I dodaj <div id='footer'> do wrappera, bo obecnie jest za nim. Do tego przerwa dla footer'a, którą chciałeś margin-top:10px; i będzie działać. Resztę bloków też możesz relatywnie poustawiać.
-------------------- Free Web Tools - narzędzia dla programistów, webdeveloperów i specjalistów seo...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miales racje, dzieki wielkie za pomoc, relatywne pozycjonowanie jednak sprawia mniej problemow
![]() Pozostal tylko jeden maly szczegol. Jak zrobic, zeby stopka byla na samym dole strony nawet jezeli tekstu jest za malo zeby ja tam przesunac. Nie chce jeszcze bardziej zwiekszac marginesu dolnego w main, bo wtedy bede mial duza przerwe jezeli bedzie duzo tekstu. Tak to wyglada teraz przy malej ilosci tekstu, stopka znajduje sie zaraz za ostatnim div'em. Da sie cos z tym zrobic? ![]() http://img151.imageshack.us/img151/9800/my...12450470391.png EDIT: Udalo mi sie samemu znalezc sposob. Dodalem margin-bottom do prawego menu ktore nie zmienia swojej dlugosci a do stopki dodalem clear:both. Teraz smiga elegancko ![]() Ten post edytował Vlad 15.06.2009, 13:55:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 20:00 |