![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 15 Dołączył: 16.02.2008 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Tworząc swoją stronę oparłem ją na ajaxie. Gdy ktoś zmienia podstrony, to zmienia mu się też adres w pasku adresu przeglądarki. Zmieniany adres jest w formacie '#cos,drugiecos'. Zmieniam go w ten sposób: Kod window.location.href = '#' + jeden + ',' + dwa; Jednak chciałbym też w pewnym miejscu stworzyć takie hiperłącze: Kod <a href="www.mojadres.pl/#cos,cos2">Kliknij</a> Jak wiadomo, to nic nam nie zmieni. Nie odświeży strony. Kod <a href="www.mojadres.pl/#cos,cos2" onclick="window.location = '#cos,cos2'">Kliknij</a> To też na niewiele się zda. I tutaj mam pytanie do was ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <a href="test1.pl#1,2" onClick="window.location = '#3,4'; return false;">TEST</a>
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 15 Dołączył: 16.02.2008 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, przy tym dalej nie działa
Kod <a href="#1,2" onclick="window.location = '#1,2'; return false;"> Owszem, adres w pasku zmienia się prawidłowo, tak jak i przedtem, ale dalej strona nie jest przeładowywana. W każdym bądź razie dzięki za odpowiedź. Byłem zmuszony użyć: Kod onclick="window.location = '#1,2';window.location.reload(true);" Niestety inaczej tego się zrobić nie dało. Może się komuś przyda ![]() Ten post edytował wizu 14.06.2009, 21:16:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Owszem, adres w pasku zmienia się prawidłowo, tak jak i przedtem, ale dalej strona nie jest przeładowywana. Zmieniając kotwicę przeglądarka nie przeładowuje strony. Jeśli chcesz ustawiać do danej kotwicy, to użyj jakiegoś skryptu JS, który pobierze pozycję i przewinie do niej okno przeglądarki. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:53 |