![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam funkcję która np sumuje dwie tablice dwuwymiarowe, jesli w skrypcie głównym nacisnę przycisk zapamiętaj ta funkcja zostanie wywołana a dodatkowo i dodatkowo zostanie zapisana w pwmięci za pomocą sesji
Kod if(isset($_POST['remember'])) {//jesli opcja jest zaznaczona teraz jak zmienię dane w tablicach i nacisnę jeszcze raz przyciska zapamiętaj to zapamięta już pustą tablie czy ktos ma pomysł jak się z tym uporać?$_SESSION['dane'] = $cookies;//ustawia wartosci $_SESSION['ilewierszy'] = $wymA;//ustawia wiersze $_SESSION['ilekolumn'] = $wymB;//ustawia kolumny } Wiem że tak się nie robi ale to mój błąd oczywiście tablica się nadpisuje za każdym razem i wszystko jest ok. Jednak gdyż chce wyświetlić zapamiętaną tablice na serwerze to mi jej nie wyświetla raczej wyświetla ale zerami natomiast używajać tej samej tablicy do dalszych obliczeń dane są poprawnie przekazywane. Kod <?php if(!empty($_SESSION['dane'])) { $w=$_SESSION['ilewierszy'];//ustawia wiersze $k=$_SESSION['ilekolumn']; echo "<table border=\"1\" align=\"center\"><caption>Macierz M</caption>"; for ($i =0; $i <$w; $i++) { echo "<tr>"; for ($j = 0; $j<$k; $j++) echo "<td width=\"35\">" . round($dane[$i][$j],3) . "</td>"; echo "</tr>"; } echo "</table>"; }?> działa na lokalu a na serwerze już nie Ten post edytował sidkoz 14.06.2009, 14:25:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat działa na lokalu a na serwerze już nie A coś oprócz tego? Jakieś błędy? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie po prostu nie wyświetla zawartości tablicy, ale poprawnie używa tą zawartość do dalszych obliczeń
Wiem już gdzie jest przyczyna okazało się że mam register globlas na localhoscie no on natomiast pewnie na serwerze są na off i w związku z tym pytanko jak pozbyć sie tego problemu ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Używać odpowiednich zmiennych z tablic predefioniowanych ($_GET/$_POST).
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Lub z sesji
Kod $dane=$_SESSION['dane']; załatwiło sprawę dzięki i pozdrawiamjednak musze wrócić jeszcze raz do tematu ostatnio okazało sie że mam zmienne źle wywoływane i ok to naprawiłem natomiast teraz mam podobny problem ale chciałbym aby odwrócenie macierzy zapisało ją do pamięci i tak Kod echo "<table align=\"center\" class=\"komorka\"><caption>A<sup>-1</sup>:</caption>"; natomiast kod na stronie głównej się nie zmienił i co dziwnego w tym przypadku tworzy macierz o zadanych wymiarach ale już jej nie uzupełnia, specialnie wypisana jest w kodzie macierz memory i taka jest stworzona ale już jej wyświetlenie na ekran powoduje wypełnienie zerami.for ($a =0; $a <$n; $a++) { echo "<tr>"; for ($b = $n; $b<$w; $b++) { echo "<td><input type='text' size='3' maxlength='1' value='".round($M_W[$a][$b],2)."' /></td>"; $od = $M_W[$a][$b]; $memory[$a][$b]=$od; } echo "</tr>"; } echo "<table align=\"center\" class=\"komorka\"><caption>A<sup>-1</sup>:</caption>"; for ($o =0; $o <$n; $o++) { echo "<tr>"; for ($t = $n; $t<$w; $t++) { echo "<td><input type='text' size='3' maxlength='1' value='".round($memory[$o][$t],2)."' /></td>"; } echo "</tr>"; } //ustawianie danych sesyjnych jesli zostala zaznaczona taka opcja if(isset($_POST['Odwr'])) {//jesli opcja jest zaznaczona $_SESSION['dane'] = $memory;//ustawia wartosci $_SESSION['ilewierszy'] = $n;//ustawia wiersze $_SESSION['ilekolumn'] = $n;//ustawia kolumny } echo "</table>"; } Pomocy Kod var_dump($_SESSION); pokazuje że w tablicy sesyjnej są dane natomiast Kod <?php nie wyświetla tego już kto widzi bład pliska
var_dump($_SESSION); if(!empty($_SESSION['dane'])){ $dane=$_SESSION['dane']; $w=$_SESSION['ilewierszy'];//ustawia wiersze $k=$_SESSION['ilekolumn']; echo "<table border=\"1\" align=\"center\"><caption>Macierz M</caption>"; for ($iw =0; $iw <$w; $iw++) { echo "<tr>"; for ($jk = 0; $jk<$k; $jk++) echo "<td width=\"35\">" . round($dane[$iw][$jk],3) . "</td>"; echo "</tr>"; } echo "</table>"; }?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:52 |