![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klikając e mail wstawiasz go do formularza?
Chodzi mi o coś takiego. Kliknięcie w mail otwiera okno z formularzem i automatycznie wczytuje email w miejsce gdzie ma być wysłany. Nie chodzi o otwarcie domyślnego programu pocztowego coś takiego posiadam. Czy ktoś spotkał się z taką możliwością. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wiem że coś takiego jest zrobione w RoundCube webmail.
Zaraz zerkne, może coś wyciągne ![]() Napewno jest to javascript Ten post edytował maci4 14.06.2009, 11:14:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 11.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początku musisz przeszukać tekst w poszukiwaniu adresu email. Gdy już go znajdziesz zamieniasz na link, a w adresie musisz dać odnośnik do króciutkiej funkcji JavaScript która otworzy małe okno przeglądarki bez żadnych pasków narzędzi(popunder) z twoim formularzem.
Otwarcie okienka: Podmiana adresu na link:
Mam nadzieję, że będzie działać. Pozdrawiam Ten post edytował mati0090 14.06.2009, 11:57:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 3 Dołączył: 26.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam podobny skrypt na mojej stronie jak chcesz możesz z niego skorzystać
![]() plik z formularzem kontaktowym (w moim przepadku contact.php): Kod <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"> <head> <title>Formularz kontaktowy</title> </head> <body> <?php $tresc="$_POST[tresc] $_POST[imie] "; $head="From:<$_POST[email]>"; $head.="\nMIME-Version: 1.0\nContent-type: text/html; charset=UTF-8"; $user_email=$_GET['email']; if (isset($_POST[ok])) { $email=$_POST['user_email']; mail("$email", "$_POST[temat]", "$tresc", "$head"); echo "Wiadomość została wysłana";} else{ ?> <form style="text-align: center;" method="post" action="#"> <fieldset> <input style="background:#FFFFFF;border:1px solid #555555;margin:3px 0 0 0; font-size:10px; font-weight:bold;" type="hidden" name="user_email" value="<?php echo "$user_email"; ?>"/> Temat: <input style="background:#FFFFFF;border:1px solid #555555;margin:3px 0 0 0; font-size:10px; font-weight:bold;" type="text" name="temat" size="33" /> Podaj e-mail: <input style="background:#FFFFFF;border:1px solid #555555;margin:3px 0 0 0; font-size:10px; font-weight:bold;" type="text" name="email" size="33" /> Podaj imię i nazwisko: <input style="background:#FFFFFF;border:1px solid #555555;margin:3px 0 0 0; font-size:10px; font-weight:bold;" type="text" name="imie" size="33" /> Treść: <textarea style="background:#FFFFFF;border:1px solid #555555;margin:3px 0 0 0; font-size:12px; font-weight:bold;" name="tresc" cols="25" rows="7" ></textarea> <input style="background:#FFFFFF;border:1px solid #555555;margin:3px 0 0 0; font-size:10px; font-weight:bold;" type="submit" value="Wyślij" name="ok" /> </fieldset> </form> <?php } ?> </body> </html> na stronie na której jest link z mailem w sekcji head dajesz: Kod <script type="text/javascript"> <!-- function externalLinks() { if (!document.getElementsByTagName) return; var anchors = document.getElementsByTagName("a"); for (var i=0; i<anchors.length; i++) { var anchor = anchors[i]; var relvalue = anchor.getAttribute("rel"); if (anchor.getAttribute("href")) { var external = /external/; var relvalue = anchor.getAttribute("rel"); if (external.test(relvalue)) { anchor.target = "_blank"; } } } } window.onload = externalLinks; //--> </script> <script type="text/javascript"> <!-- function displayWindow(url, width, height) { var Win = window.open(url,"displayWindow",'width=' + width + ',height=' + height + ',resizable=0,scrollbars=yes,menubar=no, left=350,top=250' ); } //--> </script> a tak wygląda link: Kod <a href=\"javascript:displayWindow('contact.php?email=adres@mail.pl',250,335)\">adres@mail.pl</a>
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki właśnie o coś takiego mi chodziło.
jeszcze potrzebuje aby skrypt sprawdzał czy wszystkie pola są wypełnione.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 3 Dołączył: 26.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cieszę się, że mogłem pomóc. Sprawdzać czy dane pole zostało wypełnione możesz przy użyciu instrukcji if:
Pisałem to na szybko i może się trafić jakaś literówka Ten post edytował tadek92 15.06.2009, 06:57:20 |
|
|
![]()
|
|
Brakowało w 39 lini "}"
Lecz dalej nie działa sprawdzanie. Będe próbował czegoś innego jak zadziała napiszę. Zrobiłem to tak .
Proszę o opinie i poprawki. Jeśli ktoś ma inny pomysł Ten post edytował lagos 16.06.2009, 06:56:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 13:23 |