![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym żeby ktoś mi wyjaśnił powyższą formułke, odnosi sie ona do modelu z tego co zrozumiałem z Jobeet'a, najczęściej używa sie ją do odwołania do elementów tablicy typu:
w takim razie dlaczego nie, odwołać sie do tego elementu przez JobeetJobPeer. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 7 Dołączył: 14.06.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wtedy masz dodatkowe zapytanie do bazy danych, całkowicie niepotrzebne? Rozwiń swoją myśl trochę bardziej
![]() -------------------- zagr.am - najlepsze flash do zagrania. Codziennie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No bo do $this->getRoute()->getObject(), trzeba pisać routing, z opcjami, i wydaje mi sie ze na pierwszy rzut oka cięzko się w tym połapac, a gdyby odwołać się do tego modelu, przez
Wydaje mi sie że taka wersja jest bardziej zwięzła, może troche więcej pisania, ale wszystko widze i szybko można sie połapać. Ten post edytował kamil.deb 14.06.2009, 11:21:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to zapisuj sobie tak jak Ci wygodniej. Opcja pokazana w Jobeet ma przyspieszyć pracę i skrócić kod akcji, czyli odciążyć programistę. W Twoim kodzie brakuje jeszcze sprawdzania czy dany obiekt modelu istnieje i przekierowanie na 404, jeżeli nie istnieje. Dodatkowo, łatwo możesz przez konfiguracje zmieniac sposób pobierania obiektu czy też obiektów, poprzez ustawienie metod modelu, które mają pobierać dane. Jeszcze większa elastyczność jest w pluginie DbFinder, tam routing to jeszcze większa przyjemność.
Są sytuacje kiedy jest to balastem, ale wtedy możesz korzystać z "starego" rozwiązania. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:02 |