![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam pięknie proszę o pomoc w rozwiązaniu następującego problemu. Utworzyłem pewien kod w php który pobiera z bazy mysql z określonej tabeli oraz określonego pola rekordy, które sumuje a następnie wyświetla wynik w pliku php. Wszystko działa ładnie i tak jak powinno podwarunkiem że powyższy kod wstawię w odpowiednie miejsce w pliku. Niestety chciałem ten kod umieścić troszkę w innym miejscu żeby się ładnie dopasował poniżej tabeli pod która chciałem go umieścić (zaznaczam że kod w innych miesjcach chodzi poprawnie i tak jak ma chodzić)i tu zaczęły się problemy
bo cały czas wyskakują błędy. W związku z powyższym proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Poniżej umieszczam kod odpowiedzialny za pobieranie i umieszczanie danych wraz z częścią kodu pomiędzy którym został umieszczony. </table> // parametry serwera $serwer = 'localhost'; // nazwa serwera mysql $login = 'root'; // login do bazy $haslo = 'haslo'; // haslo do bazy $baza = 'mag'; // nazwa bazy $tabela = 'league_t'; // nazwa tabeli { // łączymy się z bazą danych if (mysql_connect($serwer, $login, $haslo) and mysql_select_db($baza)) { // zapytanie do bazy danych $wynik = mysql_query('SELECT sum(league_t_points) FROM `mag_league_t` WHERE 1') or die('Błąd w zapytaniu!'); mysql_close(); } else echo 'Nie mogę połączyć się z bazą danych!'; // wyświetlany wyniki zapytania while($rek = mysql_fetch_array($wynik)) { echo $rek['sum(league_t_points)']; } } "; Kod wstawiany jest pomiędzy </table> a "; które stanowią podstawowy kod strony. Ten post edytował lukers 13.06.2009, 22:09:15 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Mam problem, ale nie wiem jak go rozwiązać, wiecie kod wygląda tak jak Wasze tylko troszkę inaczej, ale nie działa tak jak powinien wiecie w 34 linii kodu, wymyślcie sobie ten kod bo to nic nadzwyczajnego, wiem że macie kryształowe kule i wiecie jak to wygląda
![]() -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 15 Dołączył: 18.03.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jakie bledy?
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:52 |