![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pewien problem. Otóż posiadam 3 tabele:
W tabeli katalogi mam kilka (powiedzmy 4) adresów katalogów stron. W tabeli projekty mam jeden projekt - stronę www, którą dodaje do katalogów. Tabela status zawiera operacje dodania katalogu do projektu. I teraz tak: Mam katalogi: a.com b.com c.com d.com projekty: mojawitryna oraz status: 1 1, czyli pierwszy projekt dodałem do pierwszego katalogu. Pytanie: jak wyświetlić katalogi, do których mój projekt już został dodany oraz katalogi, do których projekt nie został jeszcze dodany? Na powyższym przykładzie pierwszy select ma zwrócić: a.com a drugi: b.com c.com d.com Uff, chyba wszystko ![]() Z góry dziękuję za pomoc. Pierwsze zaptanie chyba mam, a co z drugim, ma ktos pomysl?
Ten post edytował vanvar 13.06.2009, 22:30:09 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 2 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
może coś takiego:
pierwsze:
drugie:
to tak z głowy więc może być nie do końca poprawnie;) -------------------- Youtube - Miedzynarodowa wersja: Wyposażenie siłowni
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 07:57 |