Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Kopia systemu a dwa różne dyski
siemieng
post 13.06.2009, 14:05:49
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć, czy możliwe jest używanie kopii systemu (całej partycji) na różnych dyskach, gdy reszta podzespołów pozostaje taka sama?questionmark.gif?

Akurat wczoraj pojawiły się mi błędy na dysku WD400GB, sprawdziłem go HDD Regeneratorem i pokazał 23 bad sectory, sprawdzając go do połowy (dłużej nie chce mi się czekać), dysk jest na gwarancji, dlatego zostanie wysłany do reklamacji. Natomiast posiadam starszy, nie używany WD200GB, na którym też się pojawiły bad sectory ale tylko w pierwszych 3GB, dlatego ma zrobioną partycję około 5GB i jest ukryta, przez to ma około 190GB ale jest ok:), chcąc uniknąć dwukrotnego instalowania systemu i zabawy z instalowaniem wszystkiego, zastanawiam się, czy jak zainstaluję cały system na WD200GB i zrobię jego kopię np. przy pomocy Norton Ghost, to będę mógł ją użyć na dysku, który otrzymam po reklamacji (WD400GB) i czy to nie będzie miało jakiegoś wpływu na wydajność itd...
Go to the top of the page
+Quote Post
erix
post 13.06.2009, 14:35:41
Post #2

Grupa: Moderatorzy

Cytat
zastanawiam się, czy jak zainstaluję cały system na WD200GB i zrobię jego kopię np. przy pomocy Norton Ghost, to będę mógł ją użyć na dysku, który otrzymam po reklamacji (WD400GB) i czy to nie będzie miało jakiegoś wpływu na wydajność itd...

Nie zastanawiaj się, tylko po prostu to zrób. ;] Ale tak, czy tak - bady na dysku, to nieciekawie...

Przegranie obrazu jest najlepszym, co możesz zrobić. Choć ja preferuję aplikacje Paragona. ;] Ew. będzie trzeba zmienić ścieżki do systemu w boot.ini (jeśli używasz WXP).

--------------------

ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW!
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 16.06.2025 - 23:29