![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 8 Dołączył: 12.06.2009 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
niedawno zabrałem się za pisanie prostego CMS (artykuły, aktualności, dodawanie stron, galeria, mailing). Wszystko działa jak powinno na localhost (serwer WebServ - PHP 5.2.5, Apache 2.2.6, MySQL 5.0.45, Perl 5.10). Napotkałem jednak na problem na serwerze darmowym, mianowicie prawie wszystko działa oprócz: 1. jak mam skracanie artykułów i newsów to nie działa mi [pokaz całóść] - wyświetla się pusta strona 2. gdy tworze nowe strony to w bazie wszystko jest w menu odnośnik się generuje ale sama strona już nie wyświetla się - znów pusta strona. Moje pytanie jest następujące: czy to wina serwera czy coś źle mam napisane (na localhost działa poprawnie) ![]() Jeśli ma ktoś jakieś uwagi, pomysły będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Ten post edytował greg.paw.90 13.06.2009, 16:37:45 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Szklana kula mi się zepsuła..
![]() Skoro masz CMS-a, to powinieneś mieć również śledzenie błędów, nie? Ale strzelam w ciemno, że używasz register_globals. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 8 Dołączył: 12.06.2009 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no na tym serwerze register_globals jest wyłączone.. więc pewnie to jest ten problem
Cytat Skoro masz CMS-a, to powinieneś mieć również śledzenie błędów, nie? W php dopiero raczkuje... a ten mój "prosty cms" opiera się na bazie danych - zapis do bazy i pobieranie więc nie jest jakiś super... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- ------
Per Aspera Ad Astra |
|
|
![]()
|
|
tzn. ja wszystko mam właśnie przez $_POST, $_GET i $_SESSION więc chyba dobrze, tak ? te linki także mi się tworzą po przez $_GET...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Bez wycinku błędów nic nie zrobisz...
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Witam ponownie,
mógłby ktoś mnie nakierować jak zrobić, aby działało to także na wyłączonym register_globals ![]() moja część kodu:
config.inc.php:
z góry dziękuje za odp. |
|
|
![]()
|
|
Ten kod właśnie działa na wyłączonym.
Napisałem co innego: Cytat Skoro masz CMS-a, to powinieneś mieć również śledzenie błędów, nie? Ale strzelam w ciemno, że używasz register_globals.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Jak pisałem wcześniej ten cms jest czysto amatorski bo ja php dopiero zaczynam się uczyć.
Cytat śledzenie błędów Mógłbyś napisać na czym to ma polegać ? |
|
|
![]()
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:47 |