![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Od jakiegoś czasu poszukuje rozwiązania swojego problemu, a mianowicie równej wielkości 3 kolumn w DIV'ach. Po wielu godzinach poszukiwań wpadł mi do głowy z pozoru banalny pomysł, który jednak się sprawdza, a mianowicie do stylu każdej kolumny, która ma się wydłużać dodałem takie coś;
Chciałbym wiedzieć, czy to rozwiązanie nie będzie sprawiało jakichś problemów, tzn np. czy takie doże liczby nie będą powodować, że strona będzie się dłużej ładowała albo coś innego. Może to i głupie pytanie, bo niby liczy się tylko ilość kodu, a nie zawarte w nim liczby, ale wolałbym być pewien ![]() Ten post edytował Drav 13.06.2009, 12:16:00 -------------------- XHTML | CSS | PHP (Uczę się :D)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możesz dokładniej opisać co chcesz uzyskać? Być może faux-columns będzie rozwiązaniem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym, aby wraz ze wzrostem długości 1 diva (głównego), zwiększała się długość pozostałych (menu).
Czytałem o tym faux-columns ( http://ludwik.org/faux-columns-pl/ ) i nie podoba mi sie 1 element tego rozwiązania, a mianowicie jedno tło dla całej komórki głównej na której są już osobno divy, w których będzie tekst. Jedynie chciałbym wiedzieć czy moje rozwiązanie nie będzie sprawiało problemów, to wszystko ![]() Ten post edytował Drav 13.06.2009, 15:44:09 -------------------- XHTML | CSS | PHP (Uczę się :D)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Faux-columns nie są idealne: http://www.alistapart.com/articles/holygrail
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 14:52 |