![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc,
Mam problem z implementacja setPassword w tabeli sfGuardUser. To co mam to nie dziala, nie zapisuje zakodowanych wartosci do tabeli. Czy moze sa jakies potrzebne credentiale zeby taki zapis przeprowadzic? Nie wiem gdzie moze byc blad..Pomozcie
formularz:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Metoda processForm zawiera zmienną $sf_guard_user. Gdzie i jak ją deklarujesz?
Zapisujesz i formularz i obiekt, wystarczy zapisać jedno z nich. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Metoda processForm zawiera zmienną $sf_guard_user. Gdzie i jak ją deklarujesz? Zapisujesz i formularz i obiekt, wystarczy zapisać jedno z nich.
po kliknieciu linka wywolywana jest metoda edit. Wiec zmienna $sf_guard_user jest wywolywana wraz z funkcja:
Z tego co zagladalem do kodu pluginu sfGuard, metoda setPassword sama automatycznie zapisuje salt przy domyslnym wybranym algorytmie. Akurat ten ktory tam jest mi odpowiada wiec nie bede go zmienial. Ale nie wiem czy dobrze deklaruje/odwoluje sie do tej metody. Probowalem juz przy uzyciu: setUser()->setGuardUser()->setPassword($form->getValue('password')) ale to Tez nie pomoglo.. Czy moze mialbym napisac jakas funkcje w modelu pluginu tabeli sfGuardUser i poprzez odwolanie sie do niej ? Aha w partialu do formularza mam tak to zapisane: CODE form action="<?php echo url_for('password/update') ?>" method="post" <?php $form->isMultipart() and print 'enctype="multipart/form-data" ' ?>> getObject()->isNew()): ?> Nie moge dojsc do tego co robie zle... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do tej zmiennej to może jestem teraz zaćmiony, ale zasięg zmiennej nie pozwala deklarować w jednej metodzie a korzystać w drugiej.
Jeśli zapiszesz tylko sam formularz to w bazie się zmienia? Masz w niej wtedy zmieniony hash czy ten stary? |
|
|
![]()
|
|
Co do tej zmiennej to może jestem teraz zaćmiony, ale zasięg zmiennej nie pozwala deklarować w jednej metodzie a korzystać w drugiej. Jeśli zapiszesz tylko sam formularz to w bazie się zmienia? Masz w niej wtedy zmieniony hash czy ten stary? Jezeli zapisze tylko sam formularz to nic sie nie dzieje ( poprzez zapisanie obiektu takze nic sie nie dzieje ). Nawet przekierowanie w processForm nie dziala na homepage i zatrzymuje sie na akcji update. W bazie nic sie nie zmienia. Moze jest jakas blokada zapisu do tej tabeli.. Bo jeszcze nie mam ustalonych credentiali i permissions, moze to jest przyczyna tego..;/ Ten post edytował janek9 13.06.2009, 14:37:52 |
|
|
![]()
|
|
To nie jest przyczyna.
W jakim środowiksu uruchamiasz (choć to w sumie mało istotne)? Czy wyświetlasz błędy z formularza? Chyba już wiem, do formularza nie dochodzą żadne dane. Format nazw pól formularza ustawiłeś na passwordchange, a w akcji przesyłasz inne dane.
Mniej więcej tak, plików nie przesyłasz więc nie potrzebne. |
|
|
![]()
|
|
To nie jest przyczyna. W jakim środowiksu uruchamiasz (choć to w sumie mało istotne)? Czy wyświetlasz błędy z formularza? Chyba już wiem, do formularza nie dochodzą żadne dane. Format nazw pól formularza ustawiłeś na passwordchange, a w akcji przesyłasz inne dane.
Mniej więcej tak, plików nie przesyłasz więc nie potrzebne. Uruchamiam w srodowisku 'dev' . Bledy sa wyswietlane z formularza. Niestety getParameter('passwordchange') rowniez nie dziala... To jest moj caly partial. Nadal zatrzymuje sie akcja na update. Zachowuje sie tak jakby wogole nie przechodzilo do processForm...
CODE SQL queries 1. SET NAMES 'utf8' 2. SELECT sf_guard_user.ID, sf_guard_user.USERNAME, sf_guard_user.ALGORITHM, sf_guard_user.SALT, sf_guard_user.PASSWORD, sf_guard_user.CREATED_AT, sf_guard_user.LAST_LOGIN, sf_guard_user.IS_ACTIVE, sf_guard_user.IS_SUPER_ADMIN FROM `sf_guard_user` WHERE sf_guard_user.ID=4 3. SELECT sf_guard_user.ID, sf_guard_user.USERNAME, sf_guard_user.ALGORITHM, sf_guard_user.SALT, sf_guard_user.PASSWORD, sf_guard_user.CREATED_AT, sf_guard_user.LAST_LOGIN, sf_guard_user.IS_ACTIVE, sf_guard_user.IS_SUPER_ADMIN FROM `sf_guard_user` WHERE sf_guard_user.ID='4' LIMIT 1 4. SELECT sf_guard_user.ID, sf_guard_user.USERNAME, sf_guard_user.ALGORITHM, sf_guard_user.SALT, sf_guard_user.PASSWORD, sf_guard_user.CREATED_AT, sf_guard_user.LAST_LOGIN, sf_guard_user.IS_ACTIVE, sf_guard_user.IS_SUPER_ADMIN FROM `sf_guard_user` WHERE sf_guard_user.USERNAME IS NULL LIMIT 1 chyba tutaj jest blad... Ten post edytował janek9 13.06.2009, 15:58:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:34 |