![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 12 Dołączył: 30.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam plik robiący mi miniatury z obrazka w locie, chciałbym jednak, aby ten plik zrobił miniaturę obrazka, a następnie przyciął ją do odpowiedniej wysokości. Np. jeżeli obrazek ma 500x1000px to miniatura zmniejszy go do 100x200px a następnie niechaj go zetnie do 100x50px, czyli zwyczajnie obetnie 3/4 obrazka od dołu. Obecnie mój skrypt robi jednak jedynie miniatury:
Nie mam pojęcia, jak nakazać mu zamiast wyświetlania tego obrazka zrobienia na nim kolejnej operacji, czyli skadrowania... (samo kadrowanie wiem już jak wykonać). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Nie mam pojęcia, jak nakazać mu zamiast wyświetlania tego obrazka zrobienia na nim kolejnej operacji, czyli skadrowania... Dodaj odpowiednie linijki przed wysłaniem do przeglądarki. ;] No prościej nakierować się chyba już nie da. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 12 Dołączył: 30.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic nie daje, jeśli nie dodam $nowy, to skalowanie nie jest uwzglednianie, jeśli natomiast dodam nowy i przy imagecopy zmienie $zrd, czyli zrodlo, na $nowy, to również nic to nie daje, wywala błąd : Warning: imagecopy(): supplied argument is not a valid Image resource in D:\www\xampp\htdocs\et\miniatura.php on line 28 Ten post edytował kazag 13.06.2009, 11:54:00 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A oba obrazki faktycznie istnieją? Numery linijek się przecież nie zgadzają, to ciężko gdybać.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
@erix
Eh eh, ale dzięki, zrobiłem ;p -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 04:45 |