![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
![]() Mam do was ogromną prośbę. Otóż chcę, zależnie od rozdzielczości podłączać inne arkusze stylów css. Chodzi głównie o obrazek tła. Zależy mi, żeby był pod większością popularnych rozdzielczości, widziany w całości. I czy można PHP dawać jakoś do css? Szukałem w googlach, na pewno gdzieś to jest, ale czy źle zadaję pytanie czy co - nie mogę znaleźć. Będę wdzięczny za pomoc Ten post edytował BatGraf 13.06.2009, 12:23:07 -------------------- _____________________________________________________
Pierwszy Tutorial - :) Drugi tutorial :) Trzeci tutorial :) A wszystkie trzy - jak usmiechnąć się do siebie :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Rozdzielczosc pobierzesz za pomoca Javascript i dzieki niemu tez dolaczysz JS.
Ale co ty masz za strone ze musisz dolaczac style w zaleznosci od rozdzielczosci? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
[quote]Otóż chcę, zależnie od rozdzielczości podłączać inne arkusze styli css.[quote]
stylów. A co do pytania: poszukaj o media queries. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ale co ty masz za stronę ze musisz dołączać style w zależności od rozdzielczości? Ma być obrazek, jako tło, który musi być widoczny w całości. W różnych rozdzielczościach będzie widziany inaczej. Oto powód. Znalazłem w JS prościutki skrycik i jeśli nie znajdę czegoś lepszego to będzie dobre rozwiązanie Cytat stylów - dzięki ![]() Cytat poszukaj o media queries. - właśnie przeglądam. Nie znalazłem jeszcze jak dokładnie to działa, ale jak jest z CSS3 - wszystkie przeglądarki to już trawią?
-------------------- _____________________________________________________
Pierwszy Tutorial - :) Drugi tutorial :) Trzeci tutorial :) A wszystkie trzy - jak usmiechnąć się do siebie :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Wiesz, wiele przeglądarek wykorzystuje elementy HTML5, choć on jeszcze nie został oficjalnie zatwierdzony. ;]
W nowoczesnych przeglądarkach powinno działać - w pozostałych: JavaScript, dla IE: expression. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym zauważyć, że przeglądarka może nie wysłać Ci w nagłówku jaka jest rozdzielczość na komputerze, dlatego musisz zrobić jeszcze jedną alternatywną rozdzielczość standardową. Takie rozwiązanie jest w teorii bardzo dobre ale w praktyce pracochłonne i nie stosowane, ponieważ tak jak mówię, przeglądarka może nie wysłać informacji o rozdzielczości i wtedy cała praca na nic.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
To wykorzystałem.
Cholerka, myślałem, że to bardziej proste będzie, że phpem sprawdzę jaką rozdzielczość ma przeglądarka i wg tego załaduje odpowiedni plik css. A tu jednak chyba nie tak łatwo będzie ![]() Tak czy inaczej dzięki za pomoc, chyba, że wpadnie Wam coś innego do głowy ![]() Ten post edytował BatGraf 14.06.2009, 23:15:57 -------------------- _____________________________________________________
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 05:32 |