![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Zastanawiam się nad postawieniem serverka 'widzianego' przez świat. W odleglych planach - docelowo miałby to być ser WWW oraz kilka kont shellowych... Internet mam przez kablówkę z zewnętrznym IP. prędkość łącza 128kb/s. Czy na takim łączu mogę postawić wyżej opisywany ser? Zdaje sobie sprawę, że prędkość jest symboliczna, ale strony także będą symboliczne, chodzi mi raczej o kwestie techniczne.. czy sam zew.IP wystarczy? czy trzeba jeszcze o coś 'poprosić' dostawcę? jakieś tam revDNS i inne.... pozdr.TIA |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2003 Skąd: Truskaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy, że masz stałe IP.
A łącze jeśli jest symetryczne to nie jest złe. Ja mam serwer na SDI (możesz luknąć na strąne w sygnaturce) i nie działa wcale tak źle |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wystarczy, że masz stałe IP.
A łącze jeśli jest symetryczne to nie jest złe. Ja mam serwer na SDI (możesz luknąć na strąne w sygnaturce) i nie działa wcale tak źle Dzięki, widze że masz apache na windowsie, a sprzetowo jak? jaki CPU, ile RAM? i jak w ogóle masz postawiony serwer? samodzielny.. czy to Twój komp do codziennej pracy jest non stop włączony? a może serwer podłączony do SDI, a komp do codziennej pracy do serwera (który pełni także funkcje routera)... zdradz nieco szczegółów :wink: pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2003 Skąd: Truskaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
router podłączony do SDI (oddzielne urządzenie taki hubik)
do routera serwer na którym pracuję i kilka oddzielnych kompów które nie spełniają żadnej funkcji w WWW. Konfiguracja: APACHE 2.0.48(czy jakoś tak) MySQL 4.0.15 php 4.3.4 1024RAM( (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/aaevil.gif) ) ale spokojnie pójdzie na mniejszej ilości (komp był konfigurowany nie pod serwer) P4 2.4 WinXP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 284 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2007 Skąd: Globalna wioska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To teraz ja mam pytanie do któregoś szefa a widzę tylko jednego. Czy na postawienie przeciętnego serwera ( średnia ilość odwiedzeń przez internautów) wystarczy łącze 512 128 ram 2x 1 GB HDD i procku 500 MHz pentium? Tylko że ja korzystam z Neostrady i IP jest zmienny i co w tedy??
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:12 |