![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem.
Gdzie i jak wpisać adres serwera, np. mojserver.com/upload/ aby uploadowało pliki właśnie do tego katalogu, a nie do katalogu tam gdzie jest skrypt? (skrypt mam w mojserwer.com/test/ a chciałbym aby pliki znajdowały się po wrzuceniu w mojserwer.com/upload/)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$up = new maxUpload();
$up->setUploadLocation('../upload/'); jeśli skrypt jest w mojserwer.com/test/ cofasz się do mojserwer.com używając .. a później wskazujesz folder upload. Jeśli skrypt będzie w mojserwer.com podajesz tylko 'upload/' |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początku pisałeś że folder nazywa się 'upload' a wstawiłeś 'uploaded' - sprawdź nazwę folderu i czy masz prawa zapisu w nim.
|
|
|
![]()
|
|
Nazwa folderu nie jest ważna
![]() Za każdym razem uploaduje pliki do folderu gdzie znajduje się skrypt... |
|
|
![]()
|
|
Ale nie wystarczy że ustawiłeś w funkcji setUploadLocation nową lokalizację - musisz ją jeszcze wywołać żeby została zmieniona.
$up = new maxUpload(); // w tym momencie ustawiana jest ścieżka domyślna czyli folder w którym jest skrypt $up->setUploadLocation( '../upload/' ); // tu ją zmieniasz $up->uploadFile(); // i pokazujesz formularz |
|
|
![]()
|
|
Mógłbyś dokładnie wpisać "tak jak ma być"? Ze ścieżkami?
|
|
|
![]()
|
|
Napisałem Ci wyżej
$up = new maxUpload(); // w tym momencie ustawiana jest ścieżka domyślna czyli folder w którym jest skrypt $up->setUploadLocation( '../upload/' ); // tu ją zmieniasz $up->uploadFile(); // i pokazujesz formularz Użyj tego kodu i napewno będzie działać - oczywiście pod warunkiem że przywrócisz poprzedią wersję funkcji setUploadLocation czyli:
|
|
|
![]()
|
|
Dobra, jestem noobem ;p
Wklej mi cały GOTOWY kod jak możesz. Skrypt mam w mojserver.com/upload/ (i skrypt domyślnie tam uploaduje pliki), a pliki uploadowane chcę mieć w mojserver.com/uploaded/ Z góry dzięki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Gotowca? Kpisz?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Nie, po prostu to co zrobię to nie działa... Czytaj - nie potrafię.
edit: to są AŻ 3 linijki... Ten post edytował b2r 13.06.2009, 22:33:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No to pokaż, co robisz i co nie działa.
Łącznie z błędami. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Błędów brak, pliki cały czas uploadowane są do folderu tam gdzie znajduje się skrypt. Niestety, nie wiem też jak "wskazać" formularz. |
|
|
![]()
|
|
Ok, to teraz sobie tę zmienną przed move_uploaded_file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual prześledź przy każdej ze zmian.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:36 |