![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Przez cały czas pisałem funkcje i postanowiłem obrać zmiany na lepsze i wprowadzać się w klasy. Mam taki mały problem otóż chciałbym zrobić walidację poprzez klasę i ona wzraca mi rodzaj błędy. Wcześniej robiłem to tak:
Teraz piszę klasę rejestracji i walidacja musi być uwzględniona jak dotychczas czyli: Na stronie:
W klasie:
To początek klasy, więc chodzi mi tylko o to czy do $errors na stronie zostaną dopisane wartości z klasy czyli jak nie ma imienia to: 'puste_imie' itp. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Powinieneś zrobić raczej klasę user z metodą register...
A jeśli chodzi o kombinowanie:
Nie możesz podstawić tablicy z własnościami i sprawdzać pętlą wartości...? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to zrobię klasę user z możliwością logowania, rejestracji, wylogowania, edycji.
Teraz pytanko odnośnie walidacji. Robię stronę w smarty. W pliku "strona" zakładam że mam coś takiego:
W pliku dolacz.tpl mam:
I wiadomo że jak errors (array) będzie miało dopisane "puste_imie" to na stronie wyświetli błąd Proszę wpisać imię! Jak pisałem to za pomocą funkcji to działało jednak w klasie nie mogę dopisać żadnych wartości i na stronie wyświetla się błąd: Fatal error: Cannot use object of type Register as array in C:VertrigoServwww\templates_c%%57^57F^57F5B932%%dolacz.tpl.php on line 43 Ten post edytował gandziorz 12.06.2009, 15:08:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Okej dałem radę wystarczyło trochę pobawić się jeszcze w pliku tpl i gra gitara (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:55 |