![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Pamiętam, że gdzieś w jakimś wątku ktoś kiedyś napisał jak rozwiązać ten problem ![]() Chodzi o to, że przy przesyłaniu formularza POST'em kiedy użytkownik kliknie Wstecz pojawia mu się pytanie czy chce ponownie wysłać swoje zapytanie. Chcę tego uniknąć. Pamiętam, że to rozwiązanie polegało na wysłaniu jakiegoś header'a z przekierowaniem. Czy ktoś może wie o co chodzi i jak to zrobić by było dobrze ? Z góry dziękuję za pomoc i za podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie, Łukasz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
może w pliku co zapisuje post daj header ('location : foo.php?bar=true');
i sprawdzaj przed zapisem czy w HTTP_REFERER jest bar . (nie sprawdzałem , więc nie wiem czy to zadziała ) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To było raczej wysyłanie headera location z odpowiednim kodem http.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież to informacja z przeglądarki...
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
sowiq: jestem skłonny się z Tobą zgodzić ale wydaje mi się, że tam jeszcze był jakiś kod HTTP Response wysyłany - nie wiem czy to nie był przypadkiem kod Temporary moved
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ok, wierzę na słowo - potem sprawdzę
![]() Dziękuję Wam Panowie za pomoc. Pozdrawiam, Łukasz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 326 Pomógł: 121 Dołączył: 23.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak na prawdę to objętnie. Czy masz 301, 302 czy zwykłe przekierowanie - finalnie przeglądarka wywoła GET'em podany w nagłówku adres. A na tym się opera ta metoda. Mylisz sie - nalezy jeszcze podac kod odpowiedzi HTTP (na podstawie http://us.php.net/manual/en/function.header.php#90050), bo Chrome nie przekieruje: Cytat I've just discovered that Chrome doesn't perform a Location: instruction unless it gets a Status: first. It's also sensitive to capitalisation.
<?php header("Status: 200"); header("Location: /home.php"); exit; ?> |
|
|
![]()
|
|
Mylisz sie - nalezy jeszcze podac kod odpowiedzi HTTP [...] bo Chrome nie przekieruje Cenna wskazówka, dzięki. Bo to znaczy, że wszystkie przekierowania, które kiedyś robiłem na header() nie działają ja Chrome...BTW. coraz bardziej wkurzają mnie rozbieżności w interpretacji praktycznie wszystkiego pomiędzy przeglądarkami :/ Ten post edytował sowiq 12.06.2009, 14:27:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:11 |