![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chodzi o link Dodaj/Usun. Po kliknięciu Dodaj zamienia się w Usun. Po kliknieciu w Usun jest 404 zamiast zamieniac sie w Dodaj. Można to naprawić? (można utworzyć nowy plik html i wstawić poniższy kod w lokalizacji z jquery.js i przetestować) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 41 Dołączył: 6.04.2009 Skąd: Gdańsk/okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ekspertem jquery nie jestem, ale wydaje mi się, że selektor $('.delete') nic tu nie daje z prostego powodu - takiego elementu z taką klasą po prostu nie ma. po zamianie klasy musiałbyś pewnie jeszcze raz użyć selektora żeby dodać zdarzenie click, ewentualnie skorzystać z funkcji live
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A konsolka jakieś błędy może wysypuje ?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, namęczyłem się. Fakt, trzeba doinstalować plugin Live i wtedy działa.
Wersja zabazgrana 0.1 podsyłam i wracam do pracy:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 26 Dołączył: 2.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działało Tobie na początku, ponieważ dopisywałeś event do elementu o klasie .delete w momencie załadowania strony, a wtedy go jeszcze nie było. Rozwiązania są dwa - skorzystanie z event delegation (czyli w praktyce Twoje live) albo dopisywać zdarzenie do elementu click po jego stworzeniu.
BTW. Nie musisz używać pluginu LiveQuery. jQuery od wersji bodajże 1.3.2 posiada metodę live(). Zawsze jeden plugin mniej. Ten post edytował singles 13.06.2009, 11:23:07 -------------------- Works for me => u mnie działa - blog o (o)programowaniu i nie tylko
meet.php - darmowe meetupy związane z PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 12:30 |