![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam pytanie, ktora funkcja jest lepsza include() czy require()
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://us.php.net/manual/en/function.require.php
Cytat require() is identical to include() except upon failure it will produce a fatal E_ERROR level error. In other words, it will halt the script whereas include() only emits a warning (E_WARNING) which allows the script to continue. Na nasze: include i require działają identycznie. Różnią się tylko tym, że include wywala E_WARNING jeśli plik nie istnieje, a require E_ERROR. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 8 Dołączył: 12.06.2009 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj,
ja osobiście używam include(). Cytat Instrukcja require() działa identycznie. W przypadku gdy wczytanie danego pliku się nie powiodło (np. plik nie istnieje) include() wygeneruje błąd typu Warning zaś require() Fatal Error.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm czyli ze przy fatal error nie wczyta mi sie dalsza czesc strony? a przy warning tylko ostrzezenie wyskoczy?? dobrze ja rozumiem roznice pomiedzy?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
ok, dzieki czyli tak jak myslalem
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:28 |