![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Nie wiem dlaczego, ale jak mam taki kod: Kod echo "<table cellpadding='0' cellspacing='1' width='425' class='tbl-border center'><center>\n<tr>\n"; echo "<td width='100%' class='tbl2 ><b></b>\n"; echo "<p align='right'></td>\n"; echo "</tr>\n"; To tekst, który powinien być po prawej jest po prawej, ale linijkę niżej. Jedynym rozwiązaniem aby tabelka była dobrze wyświetlana jest: Kod echo "<table cellpadding='0' cellspacing='1' width='425' class='tbl-border center'><center>\n<tr>\n"; echo "<td width='100%' class='tbl2 ><b></b></td>\n"; echo "<td align='right'></td>\n"; echo "</tr>\n"; Ale w tedy dzieli mi tabelkę na 2. No chyba, że ktoś zna coś w stylu cellspacing tylko kolorujące tabelkę nie dookoła. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 41 Dołączył: 6.04.2009 Skąd: Gdańsk/okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapewne dlatego, że używasz "align"
![]() a tak na poważnie, proponuje przerzucić to wszystko do CSSa, życie jest wtedy łatwiejsze. co do Twojego problemu, wrzuć może gdzieś online tą strone albo zapodaj większy fragment. Stawiam, że coś się gdzieś rozpycha, ale wróżką nie jestem ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra, ale podaj jak mam to zapisać w CSS, żeby było po prawej. Bo tam "align" nie działa
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 41 Dołączył: 6.04.2009 Skąd: Gdańsk/okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
google->align css
![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie, tak się nie da. Tekst albo zostaje po lewej albo przenosi na dół na prawo.
Jak mówiłem jedyny działający sposób to: Kod echo "<table cellpadding='0' cellspacing='1' width='425' class='tbl-border center'><center>\n<tr>\n"; echo "<td width='50%' class='tbl2'><b></b></td>\n"; echo "<td align='right' class='tbl2'></td>\n"; echo "</tr>\n"; Chyba jedynym rozwiązaniem byłoby ustalenie cellspacing tak aby nie dotyczyło bocznej linii tabelki. Ja wczoraj szukałem trochę o tych tabelkach w Google, ale nie znalazłem nic takiego. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 8 Dołączył: 12.06.2009 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dziwne. Poprzestawiałem kilka rzeczy w kodzie, dodałem klasę od greg.paw.90 (w Google znalazłem inną) i... tekst jest przesunięty gdzieś tak 3 spacje w prawo. I tak jest jakiś sukces.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 8 Dołączył: 12.06.2009 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz tak, przez float
|
|
|
![]()
|
|
Bóg ci zapłać. Wprowadziłem niewielkie zmiany w twoim kodzie i wszystko działa idealnie.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.07.2025 - 07:24 |