![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jestem tutaj pierwszy raz i proszę o wyrozumiałość jeśli źle sformułowałem pytanie. Zaczynam z PHP i mam takie 2 pytanie.
W formularzu sa dwie opcje do wyboru. Chciałbym zrobić tak żeby: jak w pierwszej opcji wybiorę jakieś imie np. Andrzej, to w drugiej opcji żeby już nie można było wybrać tego imienia (żeby było niedostępne już imię Andrzej). Poproszę o pomoc. Plik index.php
Plik zapis.php
Formularz jest dostępny jest w necie pod adresem: http://members.lycos.co.uk/claudia78/ Drugie pytanie mam do zapytanie bazy o konkretną komórkę. $zapytanie = "select * from osoby where instrukcja like''"; $wykonaj = mysql_query($zapytanie) or die ("<BR>Zapytanie bazy błędne"); $suma_wynikow = mysql_num_rows($wykonaj); Tutaj wskazuje wszystkich z tabeli osoby kiedy w kolumnie instrukcja jest pusta wartość. A jak zapytać o to samo ale kiedy instrukcja posiada wartość (czy w tej komórce jest obojętnie jaki wpis) ? Pozdrawiam, czekam na wpisy i dziękuje za odp. ! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 13:49 |