Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Automatyczne pobieranie pliku na serwer, Jak było to sry (nie znalazłem)
kamil2007

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Nie wiem o co ci chodzi ja tylko chce się dowiedzieć dlaczego mi ten błąd wyskakuje... Tam napisałem co wpisałem w skrypcie i chce się dowiedzieć czy w każdym miejscu wpisałem poprawną rzecz jeśli gdzieś ma być coś innego proszę mi powiedzieć.
Go to the top of the page
+Quote Post
erix

Grupa: Moderatorzy

Używaj IDE ze sprawdzaniem składni.
+Quote Post
kamil2007

-----

@Up czy to jest program który sprawdza błędy bo na google wyskakuje mi "Sprawdzanie podlaczen IDE spod programu" I nie wiem czy to to.
+Quote Post
szagi3891

-----

1. <?php
  2.  
  3. $identyfikator_strumienia = ftp_connect("nazwa_serwera", 21, 10) or die('przez 10 sekund nie mogłem się połączyć z serwerem ftp');
  4.  
  5. ftp_login($identyfikator_strumienia, "nazwa_uzytkownika" , "haslo_uzytkownika") or die('nie udało mi się zalogować');
  6.  
  7. print 'jeśli widzisz ten komunikat to znaczy że się udało połaczyć i zalogować z serwerem';
  8.  
  9. ftp_pasv($identyfikator_strumienia, true) or die('nie udało się przełączyć na tryb pasywny');
  10.  
  11. if (ftp_get($identyfikator_strumienia, 'pobrany_plik.txt', './index.php', FTP_BINARY)) {
  12.    print 'udało się pobrać plik';
  13. } else {
  14.    echo 'nie udało się pobrać pliku';
  15. }
  16.  
  17. ftp_close($identyfikator_strumienia) or die('coś poszło nie tak przy zamykaniu strumienia');
  18. ?>

W tym skrypcie musisz podmienić tylko swoimi wartościami następujące miejsca :

nazwa_serwera
nazwa_uzytkownika
haslo_uzytkownika

Magiczne słowo które musisz sobie zapamiętać to resource (w przykładowym skrypcie to zmienna $identyfikator_strumienia)(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) W przypadku łączenia się z różnego typu danymi zazwyczaj otrzymujesz z funkcji służącej do nawiązania połączenia "identyfikator zasobu" na którym wykonujesz jakieś operacja (pobierania/wysyłanie danych/lub coś tam jeszcze ...). Taki zasób najlepiej zamknąć na samym końcu skryptu po to aby się coś nie nasyfiło potem (wyczerpane połączenia bądź cokolwiek).
+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 2.01.2026 - 19:22