![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuje zainstalować smarty na symfony 1.2.7, zainstalowałem sfSmartyPlugin-0.3.0.tgz. tyle że wyrzuca taki prblem
CODE Unable to load "Helper.php" helper in: /var/www/smarty/apps/strona/lib/helper, /var/www/smarty/lib/helper, /usr/share/php/symfony/helper, /usr/share/php/symfony/plugins/sfPropelPlugin/lib/vendor, /var/www/smarty, /usr/share/php/symfony, ., /usr/share/php, /usr/share/pear. zmieniłem sf_root_dir Kod sfConfig::set('sf_root_dir', '/var/www/smarty/plugins/sfSmartyPlugin/lib/helper'); ale teraz wyskakuje taki błąd CODE Configuration "config/databases.yml" does not exist or is unreadable.
Ten post edytował dtrevo 10.06.2009, 15:26:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A do jakiego katalogu wrzuciłeś ów plugin?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plugin instalowałem 'ręcznie' czyli ściągnąłem do domowego i:
Kod symfony plugin:install /home/kamil/sfSmartyPlugin-0.3.0.tgz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm... czyżby kwestia niewyczyszczonego cachea?
|
|
|
![]()
|
|
wyczyszczenie cahu nic nie dało, chyba że nie pasuje mu to że symfony mam w wersji stable, a sfSmartyplugin w wersji beta, tyle że przez PEAR nie moge zainstalować wersji beta. Po wydaniu polecenia
Kod pear uninstall symfony/symfony pear install symfony/symfony-beta Symfony dalej jest w wersji stable. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 24 Dołączył: 18.01.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat wyczyszczenie cahu nic nie dało, chyba że nie pasuje mu to że symfony mam w wersji stable, a sfSmartyplugin w wersji beta niee, twój komunikat wygląda tak jakbyś nie włączył pluginu w ProjectConfiguration.class.php (sf nie próbuje szukać w folderze plugins\sfSmartyPlugin\lib\helper ) 1. Usuń to co zainstalowałeś 2. Zainstaluj SMARTY poprzez: Kod symfony plugin:install -s beta sfSmartyPlugin 3. edyuj ProjectConfiguration.class.php Kod public function setup() { $this->disablePlugins(array('sfDoctrinePlugin')); $this->enablePlugins(array('sfPropelPlugin', 'sfSmartyPlugin')); } 4. Wyczyść cache Kod symfony cc 5. Wykonaj polecenie plugin:publish-assets (nie wiem czy potrzeba do tego pluginu, ale na pewno nie zaszkodzi) Kod symfony plugin:publish-assets
Ten post edytował Pr0100 10.06.2009, 23:37:54 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
niee, twój komunikat wygląda tak jakbyś nie włączył pluginu w ProjectConfiguration.class.php (sf nie próbuje szukać w folderze plugins\sfSmartyPlugin\lib\helper ) 1. Usuń to co zainstalowałeś 2. Zainstaluj SMARTY poprzez: Kod symfony plugin:install -s beta sfSmartyPlugin 3. edyuj ProjectConfiguration.class.php Kod public function setup() { $this->disablePlugins(array('sfDoctrinePlugin')); $this->enablePlugins(array('sfPropelPlugin', 'sfSmartyPlugin')); } 4. Wyczyść cache Kod symfony cc 5. Wykonaj polecenie plugin:publish-assets (nie wiem czy potrzeba do tego pluginu, ale na pewno nie zaszkodzi) Kod symfony plugin:publish-assets niestety dalej to samo. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj dodac w config.yml takie coś
all: smarty_helpers: [SmartyEscaping, SmartyJavascript, SmartyTag] powinno pomóc -------------------- Wyszukiwarka noclegów w Polsce i zagranicą.
Najlepszy katalog turystyczny wspomagający pozycjonowanie i promocje stron. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 20:20 |