![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Na wstępie dodam że raczkuje w PHP, na stronie korzystam z takiego oto skryptu obsługującego formularz: (przesyłam dane z formularza, zapisując w pliku .txt.) Wrzucam tylko fragmenty kodu PHP, aby nie zaśmiecać. Mój problem polega na tym że, pomimo iż wszystko dobrze działa, są czasem przypadki kiedy ktoś zbyt szybko kliknie "dodaj". Puste pola formularza próbują zostać zapisane do pliku i czasem się wtedy wszystko chrzani... Czy ktoś może mi pomóc, i pokazać jak napisać fragment kodu umieszczonego tuż przed zapisałem do pliku, który w momencie kiedy zapisywane pola tekstowe (zmienne $tresc, $autor.. itp) mają np. mniej niż 3 znaki odrzuca je, nie zapisuje,i przekierowuje do innej strony? Z góry dziękuję, będe bardzo wdzięczny. Próbowałem sam na kilka sposobów, ale nic nie działa. przykładowy formularz: Kod obsługujący formularz:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strlen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
ew. dla czegoś bardziej skompilowanego użyj wyrażeń regularnych i preg_match" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm.. właśnie tak chciałem zrobić, ale jakkolwiek bym to pisał, nie działało.. mógłbym prosić o napisanie tej pętli warunkowej dokładnie tak jak powinna wyglądać?
z góry dzięki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj nikt nie daje gotowców. Pokaż swój kod po przeróbkach i zobaczymy co da się zrobić w tej sprawie.
|
|
|
![]()
|
|
ok, czy coś w tym stylu ma sens?
(dla pola treść) Ten post edytował Moraw09 9.06.2009, 15:58:47 |
|
|
![]()
|
|
Jak najbardziej. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/haha.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 16:19 |