![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam skrypt który ma za zadanie dodawać ogłoszenia z fotką lub bez fotki, to zależy d użytkownika juz;) Ale dodaje mi rekord podwójnie, tzn wiem co jest przyczyną (2 osobne skrypty) ale jak połączyć to w jeden skrypt tak żeby dodawało jeden a nie 2 rekordy do bazy, z tym warunkiem że fotka może ale nie musi być dodana do ogłoszenia. Za pomoc z góry dziękuję;-)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj jeszcze jednego IF ? Nie zmniejszy to kodu ale powinienes uzyskać tylko pojedyńczy wpis
Całą pierwsza część powinieneś przesunąć w dół i na starcie sprawdzac czy jest wybrana opcja ze zdjęciem czy nie. Jeżeli true wtedy niech smiga czesc ze zdjeciem , jezeli nie to wersja bez zdjecia |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niby wiem o co chodzi, ale mam problem już żeby to zrobić;/ może mi ktoś chociaż część kodu rozpisać;)
Zrobiłem tak ale nadal dodaje podwójnie. Jeżli dodaje ogłoszenie z fotką to i tak robi mi 2 rekordy - jeden z fotką a drugi bez;/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a po co ci 2 skrypty? Nie mozesz poprostu dodawac do bazy NULL jezeli ktos nie podal pliku ze zdjecie w formularzu?
tylko pole ogloszenieFoto musi miec mozliwosc bycia NULL'em -------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:11 |