![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 4 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod:
Chodzi o to, że chce, żeby był najpierw outfading, potem ajax z pobraniem treści strony i podmiana w id="bodys", i potem infading. Jednak niby wszystko dobrze działa, ale okazuje się, że podczas znikania jest zamieniana teść strony. Jak to rozwiązać? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 26 Dołączył: 2.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli już używasz jQuery, to dlaczego nie użyć wbudowanych w niego metod do obsługi AJAXa? Będzie prościej.
Zakładam, że obiekt którego treść podmieniasz ma id 'bodys', to może iść mniej więcej tak: Kod $('bodys').fadeOut(700, function() { var doda = '&a='+new Date().getTime(); $(this).load('/ajax.php?mode=aktualnosci' + doda, function() { $(this).fadeIn(700); } } Z tego co widzę w Twoim kodzie, to wysyłasz żądanie POSTem. U mnie napisałem za pomocą load(), a to korzysta z GETa. Twój kod nie wskazuje na to, żeby POST był potrzebny, ale w razie potrzeby możesz pokombinować z $.post(). Ten post edytował singles 7.06.2009, 21:38:54 -------------------- Works for me => u mnie działa - blog o (o)programowaniu i nie tylko
meet.php - darmowe meetupy związane z PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 4 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś tu jest nie tak, jak mam taki link:
i taki kod:
to przechodzi mi do strony html /pl/logowanie a nie wykonuje się js, jak to było w przypadku 1 kodu, który podałem. $('#bodys') też nie łapie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 26 Dołączył: 2.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie zauważyłem, że w moim kodzie jest błąd - powinno być $('#bodys') a nie $('bodys'), przepraszam.
Odnośnie tego co podałeś, nie widzę w jaki sposób kliknięcie na link ma odpalić funkcję aktualnosci(). Mój kod powinieneś traktować raczej jako szkielet, a nie gotowe rozwiązanie. W razie dalszych problemów napisz może, co ma się stać po kliknięciu na link, jakie divy mają zostać podmienione i jaką zawartością. -------------------- Works for me => u mnie działa - blog o (o)programowaniu i nie tylko
meet.php - darmowe meetupy związane z PHP |
|
|
![]()
|
|
twój kod działa, tylko trza dać nie bodys a #bodys i zmiast
} } to: }) }) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 00:04 |